Varšuvoje vykusiame tarptautiniame W.Pytlasinskio vardo graikų-romėnų imtynių turnyre triumfavo Mantas Knystautas. Lietuvos olimpietis iškovojo tris pergales ir svoryje iki 130 kilogramų užėmė pirmą vietą!

Specialistų dėl dalyvių gausos ir aukšto atletų sportinio lygio “mažuoju pasaulio čempionatu” pramintame turnyre klaipėdietis pirmuose ratuose patiesė ant menčių armėną Davidą Ovasavianą ir anksčiau laiko nugalėjo Romaną Kimą iš Kirgizijos. Lemiamoje imtyje Mantas Knystautas rezultatu 5:2 palaužė Mengo Lingzhe pasipriešinimą.

Nulipęs nuo nugalėtojų pakylos, turnyro nugalėtojas Mantas Knystautas neslėpė, kad burtai buvo tokie, kokių ir tikėjosi.

„Su europiečiais, ypač ir Rumunijos, Lenkijos ir Suomijos,  prisižaidžiu varžybose ir treniruočių stovyklose, o su Rytų šalių varžovais keliai susikerta rečiau. Pasitaikė puiki proga pasitikrinti turnyre. Su armėnu ir kirgizu vargo beveik neturėjau, su kinu reikėjo dirbti aukščiausia pavara, gerai varo jis, – pasakojo M.Knystautas.

Matant, kaip dirba Kinijos atletas, lietuvį kiek suglumino jo amžiaus. Protokole įrašyta, kad jam 42-eji.

„Negali būti, jis net žilų plaukų neturėjo, matyt techninė klaida, – naršydamas internetą mėgino teisybę išsiaiškinti  mūsų  olimpietis. – Yra dar vienas Mengas – Qiang Mengas – Rio dalyvis. Matyt jo amžių įrašė. Tas tai jau pagyvenęs. Šiaip, varžybose tik kartą teko kovoti su kinu. Prieš 9 metus pasaulio jaunimo čempionate vieną nugalėjau (Junpeng Wangą – aut. pastaba). Tokia trumpa mano akistatų su Kinijos imtynininkais istorija. Dabar rezultatas 2:0 ir tuo patenkintas“.

Turnyro rengėjai varžybų nugalėtojams įteikė medalius ir lagaminus. Tokią dovaną gavo ir rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

 „Davė man ir Ežerskiui po lagaminą. Prieš keletą metų, kai laimėjau šį turnyrą, gavau laikrodį. Šiemet lagaminą. Gal tokiu būdu skatina gausiau apsipirkti Lenkijos biedrionkose“, – juokauja kovotojas iš uostamiesčio.

Valdas Malinauskas

Kiti mūsų imtynininkų rezultatai:

Graikų-romėnų imtynės

Sv.

kat.

Vieta Dal.

skaičius

Vardas/pavardė
63 11 13 Justas Petravičius
72 5 17 Eimantas Vilimas
72 5 17 Vilius Savickas
72 11 17 Kristupas Šleiva
77 11 17 Aistis Liaugminas
97 7 22 Vilius Laurinaitis
97 11 22 Mindaugas Venckaitis
130 11 5 Romas Fridrikas

 

Laisvosios imtynės (W.Ziolkowskio turnyras)

Sv.

kat.

Vieta Dal.

skaičius

Vardas/pavardė
97 13 17 Lukas Krasauskas
97 17 17 Vilius Mikalauskas

 

Moterų imtynės (Lenkijos taurė)

Sv.

kat.

Vieta Dal.

skaičius

Vardas/pavardė
50 10 11 Gabija Dilytė
68 7 9 Danutė Domikaitytė
76 11 11 Kamilė Gaučaitė