Druskininkuose vykusiame tarptautiniame UWW (Tarptautinė imtynių federacija) kategorijos graikų-romėnų imtynių turnyre „Druskininkų taurė“ mūsų šalies atletams nepavyko užkopti ant aukščiausios pakylos, tačiau du lietuviai iškovojo kiek žemesnės prabos medalius.

Justas Petravičius svoryje iki 60 kilogramų finale minimaliu rezultatu (1:2) nusileido Arditui Fazlijui iš Švedijos. 27-erių tauragiškis  užėmė antrą vietą.

Svorio iki 97 kilograų mažajame finale keliai susikirto tarp treniruočių draugų Martyno Nemsevičiaus ir 23-ejų Arnoldo Baranovo. Bronzinę dvikovą rezultatu 4:0 laimėjo trimis metais vyresnis Martynas, o A.Baranovas tenkinosi penktąja pozicija.

Turnyre sunkiasvoris Romas Fridrikas (130 kg) užėmė ketvirtą vietą, o Ričardas Ivanovas (67 kg) liko penktas.

Kitų mūsų šalies atletų rezultatai yra kuklesni.

„Nereikia stebėtis tuo, kad mūsiškiai neiškovojo daug medalių. Atvyko pirmi lenkų, prancūzų ir kroatų numeriai ir itin galingos U23 komandos iš užsienio. Be to, vien Gruzijos rinktinės vizitas į Lietuvą ko vertas! Šiaip, jie nesiblaško po pasaulį, treniruojasi pas save, atvyko į Lietuvą, nes geros kalbos apie Olimpinio sporto centro bazę Druskininkuose nukeliavo iki jų. Atvyko įsitikint ir kartu parodyti savo jėgą ant kilimo. Nepaisant to, kad turnyre nesivaržė pripažinti pasaulinio lygio meistrai, buvo proga atsiskleisti tiek antriems numeriams, tiek jaunesniems atletams. Čia nieks neatvyko pasižaisti, o mūsų jaunuoliams dar reikia bręsti iki tam tikro lygio“, – medalių bado nedramatizuoja rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Atvykus į Druskininkus, kelių šalių treneriai nusprendė, kad likus trims savaitėms iki pasaulio čempionato neverta rizikuoti ir nutarė leisti pailsėti savo lyderiams. Ant imtynių kilimo nepamatėme ir Lietuvos imtynių lyderių K.Šleivos, M. Knystauto ir V.Laurinaičio.

„Neišvydome ne tik mūsiškių, bet ir pasaulio bei Europos čempionatų nugalėtojų bei prizininkų iš užsienio – rumunų Mihajo Mihuto ir Alexuco Ciurariu, Felixo Baldaufo iš Norvegijos, Danijos atleto Turpalo Bisultanovo, moldavo Victoro Ciobanu ir kitų. Vyksta procesas, svarbiausias tikslas – kuo geriau pasiruošti pagrindiniams startams, o turnyras yra tik pasiruošimo dalis. Kalbant apie rezultatus, visgi tikėjausi, kad Justas Petravičius bus pirmas, deja, nugaros trauma apribojo jo veiksmus finale. Taip par M.Nemsevičius galėjo būti bent laipteliu aukščiau. O mūsų jaunimui buvo gera pamoka. Svarbu, kad pasimokytų iš klaidų“, – svarsto rinktinės vedlys.

Tarptautinė imtynių federacija (UWW) į turnyrą delegavo dvi organizacijos atstoves – Marketingo ir komunikacijų departamento specialistę Ritą Pivoriūnaitę ir Plėtros departamento vadybininkę Lei Liang.

Varžybų komisaru buvo paskirtas aukščiausios kategorijos (IS) imtynių teisėjas Karolis Lebkowskis iš Lenkijos.

Po turnyro atvykusios komandos lieka Druskininkuose ir tęs pasiruošimą treniruočių stovykloje rugsėjo mėnesį Serbijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui.

Tarptautiniame turnyre Druskininkuose kovojo 77 imtynininkai iš 16 valstybių.

Tarptautinį turnyrą  „Druskininkai Cup” finansuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. 

Valdas Malinauskas

Turnyro nugalėtojais svorio kategorijose tapo:

60 kg Ardit  Fazljija (Švedija)
63 kg Leo Tudezca (Prancūzija)
67 kg Mamadassa Sylla (Prancūzija)
72 kg Ibrahim Ghanem (Prancūzija)
77 kg Albin Olofsson (Švedija)
82 kg Michail Bradu (Moldova)
87 kg Ilias Pagkalidis (Graikija)
97 kg Laokratis Kessidis (Graikija)
130 kg Rafael Krajewski (Lenkija)