Maža klaidelė, įpusėjus pirmam kėlinukui, Mantui Knystautui (130 kg) bei šalies imtynių gerbėjų bendruomenei kainuos bemiegę naktį. Pergalingą planą dvikovoje su pasaulio U23 čempionato nugalėtoju Aminu Mirzazadehu sujaukė užžengimas už kilimo ribos. Už šią klaidą teisėjai iraniečiui atseikėjo tašką, kuris sunkiasvorių mūšiuose tampa aukso vertės grynuoliu.
 
Antrame kėlinuke Manto pastangos buvo padabintos tašku. Deja, arbitrų palikta galimybe pasiturtinti papildomais balais Mantas nepasinaudojo. Puikiai varžovus ridenęs rytinėje čempionato sesijoje, lietuvis savo patobulėjusių įgūdžių pritaikyti iraniečiui nesugebėjo. Tolimesnė kova stovėsenoje rezultato nepakeitė – Mantas pramušinėjo rankas iš apačios, iranietis užsirakino savo biure ir išlaukė finalinės sirenos.
 
Tačiau tai dar ne pabaiga. Rytoj Mantas Knystautas mažajame finale dėl pasaulio čempionato bronzos medalio rungsis su paguodos rėtį persisisijojusiu kazachu A.Syzdykovu, Azerbaidžano atletu S.Shariačiu arba I.Kajaia iš Gruzijos.
 
Galimybė priartėti ir gal net užkopti ant pjedestalo atsivėrė ir lengvasvoriui Justui Petravičiui (60 kg). Jo varžovas Edmondas Nazaryanas sau prasiskynė kelią link finalo ir tuo pačiu atvėrė vilties duris Justui. Tiesa, tauragiškiui, skirtingai nei komandos draugui Mantui, teks padirbėti iš peties – palankiausiu atveju rytoj lauktų 3 kovos su neeiliniais piliečiais: Afrikos čempionu Haithemu Mahmoudu iš Egipto, Europos ir pasaulio čempionatų prizinminku Muradu Mammadovu iš Azerbaidžano ir dukart pasaulio čempionu bei olimpinių žaidynių vicečempionu Kenichiro Fumita iš Japonijos.
 
GR – 130 kg 3-5 v. ?????? – Mantas KNYSTAUTAS ?:?
GR – 130 kg 1/2 Finalo Amin MIRZAZADEH (IRI) – Mantas KNYSTAUTAS 2:1
GR – 130 kg 1/4 Finalo Oskar MARVIK (NOR) – Mantas KNYSTAUTAS 1:5
GR – 130 kg 1/8 Finalo Dariusz Attila VITEK (HUN) – Mantas KNYSTAUTAS 1:5
 
GR – 60 kg Kvalif. Edmond Armen NAZARYAN (BUL) – Justas PETRAVIČIUS 11:0