Visai neprastas reikalas atgabenti pasaulio čempionato bronzą į Lietuvą. Tuo įsitikino į planetos imtynininkų elitinį trejetuką įžengęs Mantas Knystautas. Mažą to, kad lėktuvas padoriai vėlavo, atskridęs į sostinę klaipėdietis pasigedo savo bagažo. Tačiau pagrindinis trofėjus – pasaulio čempionato bronza – liko saugiai kaboti ant kaklo.

Oro uosto laukimo salėję įžengusį gigantą pasitiko ir pasveikino būrys jaunų ir ne visai jaunų atletų, treneriai ir draugai bei būrelis žurnalistų.

Pavargęs atletas pasidžiaugė pasiekimu ir trumpai mestelėjo po kelis sakinius apie pasaulio čempionato varžovus ir dvikovas.

Pasak Manto, dėl pergalės prieš vengrą neabejoje, nes paskutinėse stovyklose vengrą Dariuszą Viteką maigė ridenimais. Panašiai kalbėjo ir apie norvegą Marviką.

„Pats norvegas prieš kovą gan liūdnai šmaikštavo, bet matėsi, kad psicholohgiškai šiek tiek palūžęs. Mes su juo trinames beveik kiekvienoje stovykloje, jis dar nebuvo prieš mane laimėjęs, o aš jam visuomet atlikdavau ridenimą. Neabejojau, kad ir čia prasuksiu”, – pasakojo Mantas Knystautas.

Apie iranietį Mantas kalbėjo gan pagarbiai, įvardijęs jį kaip bene geriausiu šiuo metu pasaulio sunkiasvoriu. Klaipėdiečio nuomone, iranietis Mirzazadehas buvo labiau vertas čempiono titulo ir tai įrodinėjo finale ant kilimo, vaikydamas legendinį turką Kayaalpą. 

Mažajame finale Mantas grūmėsi su gruzinu Iakobi Kajaia.  Iki Belgrado su juo buvo susitikęs dukart ir abu sykius dvikova susiklostė nepalankiai.

„Gruziną, kaip ir visus potencialius varžovus, stebiu ir analizuoju. Žinojau jo silpnąsias puses, įsiklausiau į trenerio Ežerskio patarimus, kurio dėka patobulinau ridenimo techniką. Visas darbas nenuėjo perniek ir dabar atsipindi šioje metalo plokštelėje”, – rodydamas į pasaulio bronzą šypsojosi Mantas Knystautas.

Atsisveikindamas Mantas prižadėjo pasidalinti artimiausiais planais, tačiau dabar galvojantis tik apie poilsį.

„Galim susitikti kitą savaitę, pakalbėsim daugiau, o dabar noriu nors trumpam atsijungti”, – spausdamas dešinę pasiūlė pasaulio imtynių čempionato prizininkas.

 

Valdas Malinauskas

Valdo Malinausko nuotraukos