Plovdive (Bulgarija) vykusiame pasaulio imtynių veteranų čempionate Antanas Merkevičius svorio kategorijoje iki 70 kilogramų iškovojo bronzos medalį!

Pagėgių savivaldybės Meno ir sporto mokyklos laisvųjų imtynių mokytojas ketvirtfinalyje ant menčių paguldė vengrą Sandorą Palį, tačiau imtyje dėl išėjimo į finalą rezultatu 1:6 nusileido būsimam pasaulio čempionui Stephenui Bradfordui Hartonui iš JAV.

Lemiamoje kovoje dėl bronzos Antanas nepaliko vilčių amerikiečiui Michaeliui Lee Madriui (11:0) ir užėmė trečią vietą. Tai jau antras pagėgiškio apdovanojimas, iškovotas pasaulio veteranų čempionatuose. A.Merkevičiaus kraitėje taip pat puikuojasi 2016-ais metais Lenkijoje laimėtas sidabro medalis.

 57-erių Lietuvos imtynių čempionas ir daugkartinis prizininkas  per daug nesisieloja dėl nesusiklosčiusio pusfinalio ir objektyviai vertina situaciją.

“Amerikietis dar prieš kelis metus kovojo svorio kategorijoje iki 86 kilogramų, matėsi, kad labai daug numetęs, matyt, jam svarbus buvo šis titulas. Apie masės skirtumą supratau tik surėmęs pečius – nepavyko amerikiečio nei gerai išjudinti, nei pramušti, tas pats kas su betono siena kovočiau“, – įspūdžiais po dvikovos dalinosi lietuvis. – O aš net paskutiniame Lietuvos čempionate nedalyvavau, nes strėnas skaudėjo, gydžiausi. Vienok, trečia vieta taipogi nėra blogai“.

Kalbėdamas apie perspektyvas, Antanas atsargiai rinko žodžius.

„Mano „E“ amžiaus divizione kovoja 56-60-ies metų atletai. Teoriškai dar turiu galimybių ateity ieškoti sėkmės finaluose. Tačiau, kitąmet mano divizioną papildys jaunesni, kurie į čempionatą vyks tikrai ne poilsiauti. Bus sunku, bet rankų nenuleidžiu. Jei tik sveikata leis ir išvengsiu traumų, tikrai vyksiu kabintis dėl aukso“, – nenustyra laisvūnas iš Pagėgių.

Valdas Malinauskas