Šiauliuose finišavo jubiliejinis – dvidešimtasis – tarptautinis pasaulio čempiono Rimanto Bagdono imtynių jaunimo turnyras. Varžybose rungėsi graikų-romėnų ir moterų imtynių stiliaus atletai ir atletės.

Mūsų šalies imtynininkai ir imtynininkės iškovojo šešis aukso apdovanojimus. 

Klasikų turnyre pirmąsias vietas užėmė Adomas Grigaliūnas (67 kg), Rokas Čepauskas (72 kg), Damianas Matveiko (87 kg) ir Simonas Viliūlis (97 kg).

Moterų imtynių varžybose savo svoriuose pajėgiausios buvo Gabija Dilytė (53 kg) ir Laura Stanelytė (55 kg).

“Vaikinų nugalėtojų pergalės nėra atsitiktinės. Jie yra jau spėję pasižymėti savo amžiaus grupės Europos čempionatuose, kuomet pateko tarp penkių geriausių kontinento atletų, – pažymi treneris Vladimiras Audickas. – Nereikia pamiršti, kad jie yra dviem-trimis metais jaunesni už varžovus, todėl potencialo turi pakankamai. O, kalbant apie ateitį, viskas priklauso nuo finansinių galimybių ir motyvacijos. Vaikinai ties dvidešimties metų slenksčiu ir kiekvienas jų mėgins pasirinkti sau teisingus sprendimus. Tikiuosi, imtynės neliks paraštėse.“

Moterų imtynių rinktinės treneris Aivaras Kaselis ypač džiaugiasi eiliniu Gabijos Dilytės pasiekimu.

„Tai mūsų olimpinė viltis tikra to žodžio prasme. Gabija daug dirba, yra sustiprėjusi fiziškai, o kai kurių veiksmų technika yra nepriekaištinga. Tą pastebėjo Šiauliuose vykusiuose kursuose viešėjęs Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) ekspertas, kuris teigė, kad Gabijos atliekamas „malūnas“ turėtų būti nufilmuotas ir platinamas kaip mokomoji metodinė medžiaga“, – optimistiškai į ateitį žiūri treneris A.Kaselis.

Treneris viliasi, kad, palankiai susiklosčius aplinkybėms, Gabija dar šiame olimpiniame cikle mėgins belstis į Paryžiaus olimpinių žaidynių vartus.

„Puikiai suprantu, kas vyksta olimpiniuose atrankos turnyruose, konkurencija nežmoniška. Tačiau vienintelė priežastis Gabijai neprasibrauti tarp šešiolikos pajėgiausių pasaulyje yra patirties trūkumas. Tą mėginsime kompensuoti, dalyvaudami aukščiausio lygio varžybose. Laiko dar yra“, – noru Gabiją olimpinių žaidynių atrankai prijungti prie patyrusių Danutės Domikaitytės ir Kamilės Gaučaitės kompanijos trykšta treneris .

Tarptautiniame turnyre Šiauliuose kovojo 74 sportininkai ir sportininkės iš dvylikos valstybių.

Valdas Malinauskas