Jau antrus metus Kupiškyje su vaikais imtynių paslaptimis dalinasi Greta Čeponytė. Šiuo metu daugkartinė šalies imtynių čempionė darbuojasi miesto Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto salėje, o imtynių įgūdžių mokosi berniukai ir mergaitės.

„Išties, viena sunkiausių užduočių yra sudominti ir įtraukti vaikus į treniruočių procesą. Jiems būtinos naujovės ir įvairovė, kitaip dėmesį pasigvieš technologijos. Ten juk nereikia jokių fizinių pastangų, o čia, ant imtynių kilimo, tenka paprakaituoti. Džiaugiuosi, kad mano vaikai fiziškai aktyvūs ir noriai dalyvauja pratybose“, – pasakoja G.Čeponytė.

Pasak Gretos, ji didesnį dėmesį skiria vaikų sveikatinimui ir imtynių pradžiamoksliui, tačiau nemenką dėmesį rodo ir varžybose norintiems dalyvauti auklėtiniams. Šiemet jos treniruojami klasikai iškovojo tris prizines vietas Lietuvos jaunių žaidynėse ir šalies U15 čempionate.

Trenerė neslepia, kad didelę įtaką vaikų pasirinkimui turi ne tik pedagogai, bet ir aplinka, kurioje praleidžiama dalis laisvalaikio.

„Dabar vien tiktai kilimo ir apšiurusios salės nepakaktų. Vaikai privalo turėti geras treniruočių sąlygas ir tobulėjimui reikalingas pagalbines priemones. Todėl džiaugiuosi kartu su auklėtiniais dėl paramos, kurią gauname iš Lietuvos imtynių federacijos. Šiuo metu vaikai aprūpinti ne tik bene geriausiu pasaulyje sertifikuotu vokišku ‚Foeldeak“ imtynių kilimu, bet ir kitomis priemonėmis – šokdynėmis, svarmenimis, laipiojimo virvėmis, pasunkintais kimštais kamuoliais ir panašiai“, – džiaugiasi trenerė.

Paskutinio Lietuvos imtynių federacijos darbuotojų vizito vaikams buvo išdalinti imtynių bateliai.

Projektą „Imtynių sporto plėtra“ Nr. SRF-FAV-2020-1-0359 įgyvendina Lietuvos imtynių federacija, bendrai finansuojamą Sporto rėmimo fondo lėšomis.

Valdas Malinauskas

Valdo Malinausko nuotraukos