Klaipėdoje tęsiasi Lietuvos Imtynių čempionatas. Jau ne kartą buvo rašyta, kad pagrindinis šalies imtynių renginys į uostamiestį sugrįžo po 26-ių metų pertraukos. Varžybas LCC tarptautinio universiteto sporto salėje akylai stebėjo paskutinio šalies imtynių čempionato, vykusio Klaipėdoje 1997-ais metai, nugalėtojas Valdas Kiveris.
 
„Tąsyk čempionatas vyko Klaipėdos lengvosios atletikos manieže. Čempionate dalyvavau būdamas solidaus amžiaus – 35-erių metų, – prisimena imtynių federacijos viceprezidentas Valdas Kiveris. – Iki 1991 metų dirbau Sank-Peterburge. Grįžęs į Lietuvą treniravau vaikus. Be abejo stebėjau, kaip dirba kitų miestų laisvųjų imtynių treneriai. Pagalvojau, kodėl gi maniškiams nepakovojus laisvųjų imtynių čempionatuose, kuo jie prastesni. Įsisukęs į laisvųjų imtynių treniruočių verpetą, pats nutariau dalyvauti varžybose ir rodyti pavyzdį savo sūnums ir laisvųjų imtynių pratybas lankančiam auklėtinių būriui“.
 
Valdas Kiveris pasakojo, kad svoryje konkurencija buvo nemenka, varžydavosi 12-14 atletų, o didžiausia laisvūnų žvaigždė buvo olimpietis Ričardas Pauliukonis.
 
„Neprastai ant kilimo grūmėsi Egidijus Vielavičius ir Arūnas Šulcas“, – papildė V.Kiveris.
 
Paprašytas atgaminti 1997-ųjų kelią link aukščiausios pjedestalo pakopos, Valdas Kiveris pasakojo, kad varžybos vyko dviejų minusų sistema. Burtų valia, pirmoje dvikovoje teko grumtis su Antanu Merkevičiumi, kuris iki šiol imtyniauja ir šeštadienį, būdamas 58 metų iškovojo šalies bronzą. Lemiama kova vyko su klaipėdiečiu Vladimiru Šilinsku.
 
Valdas Malinauskas