Nicoje vykusiame Grand Prix de France Henri Deglane turnyre mūsų šalies imtynininkai iškovojo du bronzos medalius. Mieste pietų Prancūzijoje trečiąsias vietas užėmė olimpietis klasikas Mantas Knystautas ir laisvūnas Lukas Krasauskas.

Mantas Knystautas svoryje iki 130 kilogramų ketvirtfinalyje ant menčių paguldė ukrainietį Mykhailo Vyshnyvetskį, tačiau imtyje dėl išėjimo į finalą rezultatu 3:5 apmaudžiai nusileido vokiečiui Frantzui Richteriui. Kovoje dėl bronzos lietuvis rezultatu 8:5 palaužė gruzino Sulkhano Buidzės pasipriešinimą.

“Richteris kažkoks nepatogus, jau ne pirmą kartą jam nusileidžiu. Šį kartą visas turnyras klostėsi keistai. Gal ne ta koja iš lovos kėliausi? – retoriškai pats savęs klausia pasaulio čempionato trečios vietos laimėtojas M.Knystautas. – Buvau visiškai be energijos, privėliau krūvą klaidų, pavyzdžiui, prasileidau pervedimą, nors puikiai žinojau, kad jis jį daro, be reikalo vėliausi į “kryžių”. Tas pats su gruzinu – bet kuriuo kitu atveju rezultatas būtų 8:0, o Nicoje prakaitavau visas šešias minutes”.

Svoryje kovojo 7 imtynininkai.

Lukas Krasauskas (97 kg, 7 dalyviai) nusileido argentiniečiui Ricardo Baezui (3:10) ir amerikiečiui Morganui Patrickui Smithui (4:8), tačiau įveikė vokietį Ilja Matuhiną (5:2), o J’denas Michaelis Tbory Coxas dėl patirtos traumos atsisakė kovos.

Senokai UWW turnyruose prizų nelaimėjęs reikšmingų prizų, Lukas džiaugėsi sėkminga metų pradžia.

“Paskutinį kartą bronzą laimėjau prieš metus Lenkijoje, tačiau ten buvo visai kito, žemesnio lygio varžybos. Į Prancūziją atvyko pajėgiausi JAV laisvūnai, kurie Nicoje nelaimėjo tik trijų svorių. Gruzinai atvežė U23 rinktinę, prancūzai su legionieriais irgi neprasti, – apie varžybas pasakojo turnyro bronzos medalio laimėtojas L.Krasauskas.

Paklaustas apie nesusiklosčiusią kovą su argentiniečiu, Lukas prisipažino, kad nemažai jėgų atėmė kelionė į Nicą.

„Maža to, kad varžovai buvo itin pajėgūs, dar nemenkai išvargino kelionė į Prancūziją. Šiek tiek pritrūko laiko atsistatymui, nespėjau nei mankštos padaryti, nei pasitreniruoti. Argentinietis fiziškai zdaravas ant rankų, patąsė mane ir prasileidau“, – prisimena Lukas.

Laisvūnas Domantas Pauliuščenka (86 kg, 9 dal.) užėmė septintą vietą.

Klasikų rezultatai:

Justas Petravičius (63 kg; 7 dal. – 4 vieta;

Arsenas Stankevičius (82 kg; 6 dal.) – 4 vieta;

Adomas Grigaliūnas (67 kg; 13 dal.) – 5 vieta;

Eimantas Vilimas (72 kg; 13 dal.) – 5 vieta;

Vilius Laurinaitis (97 kg; 13 dal.) – 5 vieta;

Vilius Savickas (72 kg; 13 dal.) – 7 vieta;

Rokas Čepauskas (72 kg; 13 dal.) – 7 vieta;

Martynas Nemsevičius (87 kg; 9 dal.) – 7 vieta;

Paulius Galkinas (82 kg; 9 dal.) – 9 vieta;

Mindaugas Venckaitis (97 kg, 13 dal.) – 9 vieta.

Valdas Malinauskas