Pelpline (Lenkija) vykusiame tarptautiniame laisvųjų imtynių turnyre du mūsų šalies atletai užėmė trečiąsias vietas.

Gdansko pašonėje įsikūrusiame Pelpline bronzos medaliais pasidabino Paulius Leščauskas (79 kg; 11 dal.) ir Domantas Pauliuščenko (86 kg; 8 dal.).

P.Leščauskas iš Kelmės nusileido Anatolijui Chudickiui (2:4), tačiau užtikrintai įveikė Bartolomiejų Slowaką (11:0) ir Patryką Kostrzewskį (7:0).

„Nenorėčiau per daug girti savo auklėtinio, bet faktas toks, kad Paulius nugalėjo pirmą Lenkijos jaunimo U-23 numerį jo paties tvirtovėje. Šis egzaminas išlaikytas, dabar svarbu toliau dirbti ir kryptingai ruoštis pagrindiniams startams – birželį vyksiančiam Europos jaunimo čempionatui Albanijoje ir pasaulio jaunimo čempionatui Lenkijoje, kuris startuos rugpjūtį“, – kalbėjo treneris Nerijus Peleckis.

D.Pauliuščenko pirmoje imtyje pralaimėjo Cezarijui Sadowskiui (2:11), tačiau su kaupu atsigriebė imtyse su Dominiku Žurowskiu bei Mateuszu Karasinskiu. Raseiniškis abu varžovus įveikė anksčiau laiko rezultatu 10:0.

Burtų valia Paulius ir Domantas varžėsi su atletais iš Lenkijos.

Lukui Krasauskui (97 kg; 4 dal.) teko grumtis su itin pajėgiais varžovais. Deja, vilkaviškiečiui teko pripažinti Europos čempionatų prizininkų lenkų Radoslawo Barano ir Zbygniewo Baranowskio bei Europos čempionato penktos vietos laimėtojo vokiečio Eriko Sveno Thieles, pranašumą.

Turnyre Tomas Baracevičius (65 kg; 13 dal.) vieną kovą laimėjo ir patyrė tris nesėkmes bei tenkinosi penktąja vieta.

Tarptautiniame turnyre Pelpline galynėjosi 82 laisvūnai ir Lenkijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Belgijos ir Lietuvos.

Valdas Malinauskas