Anykščių imtynės skaičiuoja 6metus. Per tą laiką anykštėnai yra pasiekę svarių pergalių ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėse varžybose. Svarbiausius laimėjimus pasiekę Anykščių krašto imtynininkai – Edgaras Rapsiukevičius, Ramūnas Dagys, Indrė Bubelytė, Domas Krikščiūnas ir kiti, ant  imtynių kilimo jau nebekovoja.
 
Ryškiausia Anykščių krašto imtynininkė Danutė Domikaitytė džiugina Lietuvos imtynių bendruomenę savo pasiekimais Europos ir Pasaulio čempionatuose iškovodama įvairių spalvų medalius. 
 
Džiugu, kad jaunimo U20 čempionatas patikėtas organizuoti anykštėnams. Tikimės čempionate išvysti šios amžiaus grupės stipriausią moterų imtynių sportininkę, kavarskietę, Europos U23 bronzos medalio laimėtoją Gabija Dilytę, kuri savo meistriškumą tobulina Šiauliuose pas trenerį Aivarą Kaselį. Taip pat ir kavarskietę Julitą Ivanauskaitę, Europos U15 moterų imtynių čempionę Anną Tielieginą.
 
Laisvosiose  imtynėse dėl čempiono vardo kovos kelmiškis Rokas Miliauskas – Europos U15 sidabro medalio laimėtojas, stipriausi šios amžiaus grupės imtynininkai kelmiškis Paulius Leščiauskas ir vilnietis Armanis Barsamyan – U17 pasaulio čempionato 7 vietos laimėtojas.
Graikų – romėnų imtynių favoritai šioje amžiaus grupėje yra Lietuvos suaugusiųjų  čempionai,  vilniečiai Vilius Adomavičius, Rokas Čepauskas (abu Europos U15 čempionato laimėtojai), Damian Matveiko, klaipėdietis Donatas Rindeikis, kaunietis  Simonas Viliūlis ir kuršėniškis Eimantas Andriuška (abu Europos U15 bronzos medalio laimėtojai). 
 
Anykščių krašto imtynininkai Kipras Puikis, Kipras Gvozdas bei Kasparas Juodelis, garbingai kovojantys Lietuvos bei Europos ir Pasaulio čempionatuose, bandys įrodyti, kad jie verti užlipti ant apdovanojimų pakylos ir Anykčiuose