Vasario 25 dieną Anykščių laisvalaikio ir pramogų centro „Nykščio namai“ sporto salėje vyko Lietuvos jaunimo (U-20) laisvųjų, moterų ir graikų-romėnų imtynių čempionatas, į kurį suvažiavo imtynių sporto atstovai iš visos Lietuvos. Čempionate varžėsi 146 sportininkai.

Gražiai papuoštoje salėje gausiai susirinkę žiūrovai galėjo būti ne tik įdomių dvikovų liudininkai, bet ir pasidžiaugti ypatingai šventiška aplinka, kuri buvo sukurta per vakarinėje dalyje vykstančias finalines kovas. Tam reikalui pastatyta pakyla, prožektorių šviesos, dūmų ir garsiniai efektai, sportininkų nusiteikimas kovoms sukūrė nepakartojamą atmosferą, kurioje jaunieji šalies imtynininkai turėjo pademonstruoti savo meistriškumą. Atkaklių kovų netruko visuose imtynių stiliuose, bet daugiausia emocijų kėlė finalinės dvikovos, kuriose imtyniavo vietiniai, Anykščių krašto atstovai. 67 kg svorio kategorijoje susitiko panašią patirtį turintys sportininkai: klaipėdietis Donatas Rindeikis ir anykštėnas Kipras Puikis. Vietinių sirgalių gausiai palaikomas Kipras sugebėjo ne tik atlošti prarastus taškus, bet ir išsiveržti į priekį. Patikėjęs savo sėkme Kipras pabandė atlikti veiksmą parteryje ir stipriai suklydo prarasdamas svarbius taškus. Visos pastangos priversti teisėjus įtikinti, kad varžovas privalo būti statomas į parterį neišsipildė ir rezultatu 4-3 pergalę šventė Donatas. Sekanti kova, pareikalavusi daug pastangų ir atkaklumo vyko tarp tarptautinėse arenose jau pasižymėjusio Lietuvos suaugusiųjų čempiono vilniečio Roko Čepausko ir anykštėno Kipro Gvozdo. Arenos stogas, nuo saviškių palaikymo tai pakildavo, tai nusileisdavo, bet Roko iškovoti taškai jam leido ant kilimo jaustis užtikrintam nors buvo atkakliai ir įvairiapusiškai atakuojamas Kipro.

Varžybų metu Lietuvos imtynių federacijos apdovanojimais buvo pagerbti treneris Artūras Sudeikis už 40-ies metų darbą ir 60 metų jubiliejų ką tik atšventęs Kauno treneris Arūnas Paplauskas.

Laisvosiose ir moterų imtynėse užtikrintai savo svorio kategorijose nugalėtojų vardus iškovojo pripažinti sportininkai.

Lietuvos čempionėmis moterų imtynėse tapo:
Gabija Dilytė (Šiauliai- Anykščiai), Vestina Danisevičiūtė (Šiauliai), Anna Tieliegina (Vilnius), Neda Vildžiūtė (Kaunas), Ina Alimova ( Šiauliai), Ugnė Laurinskytė (Šiauliai-Tauragė),Paulina Pavilionytė (Šiauliai), Iveta Česnauskaitė(Šiauliai-Šiaulių r.), Luka Stanelytė (Šiauliai), Augustė Gentvilaitė(Šiauliai- Šiaulių r.).

Lietuvos graikų- romėnų imtynių čempionai:

Tadas Valčiūkas (Šiauliai), Eimontas Andriuška (Šiauliai-Šiaulių r.), Vilius Adomavičius ( Vilnius- Marijampolė), Donatas Rindeikis, Giedrius Knystautas ( abu Klaipėda), Rokas Čepauskas ( Vilnius), David Artiushenko (Šiauliai), Damian Matveiko, (Vilnius), Simas Viliulis (Kaunas), Svetaslav Valiev (Tauragė).

Lietuvos laisvųjų imtynių čempionai:
Aleksandr Popravko, (Vilnius), Maksim Akinfejev,Mantas Pikūnas (Vilkaviškis), Titas Pijoraitis(Raseiniai), Paulius Leščiauskas (Kelmė), Ignas Grigalaitis (Kelmė), Daniel Boičuk (Vilnius), Arrmanis Barsamian (Vilnius), Justas Miliauskas (Kelmė).

Vaizdo įrašų nuorodos: 

KILIMAS A – LIETUVOS U20 ČEMPIONATAS 2023: https://videosportas.lt/v/JzMKKM
KILIMAS B – LIETUVOS U20 ČEMPIONATAS 2023: https://videosportas.lt/v/Xjglbv
FINALAI – LIETUVOS U20 ČEMPIONATAS 2023: https://videosportas.lt/v/am3O9W

Varžybų protokolai:

2023 LTU U-20 GR imtyniu cempionato protokolai

2023 LTU U-20 WW imtyniu cempionato protokolai

2023 LTU U-20 FS imtyniu cempionato protokolai