Pirmadienį Zagrebe (Kroatija) startuoja Europos imtynių čempionatas. Varžybos prasidės laisvųjų imtynių stiliaus atletų kovomis. Lietuvai čempionato laisvūnų turnyre atstovaus Lukas Krasauskas ir Domantas Pauliuščenko.
 
Pirmasis ant Zagrebo arenoje patiesto imtynių kilimo žengs Lukas Krasauskas. Lietuvis svoryje iki 97 kilogramų susigrums su 2019 metų Europos U23 imtynių čempionato nugalėtoju Ibrahimu Ciftci iš Turkijos.
 
Antradienį Domantas Pauliuščenko (86 kg) susigrums su 2019 metų pasaulio U23 čempionu Tarieliu Gafrindašviliu iš Gruzijos.
 
Prieš pora savaičių Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) Biuras priėmė sprendimą, kuris neprieštaravo šalių-agresorių sportininkų dalyvavimo tarptautinėse varžybose su neutralia vėliava. Tačiau Kroatijos sostinėje minėtų šalių atletų nepamatysime. Mat, kontraversiškas sprendimas buvo priimtas pasibaigus paraiškų į Europos čempionatą pateikimo terminui. Tai reiškia, kad rusai ir baltarusiai negalės dalyvauti rudenį vyksiančiame pasaulio čempionate ir negalės kvalifikuotis į Paryžiaus olimpines žaidynes. Visgi, nepasikeitus Tarptautinio olimpinio komiteto ir UWW pozicijoms, šių šalių imtynininkai galės kovoti dėl olimpinių kelialapių atrankos turnyruose, kurie vyks olimpiniais – 2024-ais metais.
 
Europos imtynių čempionatas.
Zagrebas
Laisvosios imtynės (FS)
 
FS – 97 kg 1/8 fin. Lukas KRASAUSKAS – Ibrahim CIFTCI (TUR) 0:10
FS – 86 kg kval. Domantas PAULIUŠČENKO – Tariel GAPHRINDASHVILI (GEO)