Vilniuje vyko Lietuvos imtynių federacijos prezidiumo posėdis, kuriame dalyvavo septyni prezidiumo nariai.

Tradiciškai apie kelių pastarųjų mėnesių LIF veiklą ir aktualijos kalbėjo LIF prezidentas G.Dambrauskas.

Vėliau ataskaitas apie dalyvavimo Europos čempionatuose (suaugusių, U23, jaunių) pateikė Mindaugas Ežerskis (graikų-romėnų imtynės), Andrius Stočkus (moterų imtynės) ir Laurynas Garmus (laisvosios imtynės). Kalbėjusieji ne tik vertino praėjusius čempionatus, bet ir pateikė savo įžvalgas apie pasirengimą būsimiems imtynininkų startams – Europos jaunimo čempionatui bei visų amžiaus grupių pasaulio čempionatams.

Posėdyje prezidiumo nariai vieningai balsavo už kreipimąsį į tarptautinę imtynių federaciją (UWW) dėl galimybės 2020 metais Lietuvoje surengti Europos jaunių imtynių čempionatą. 

Buvo grįžta ir prie neseniai Anapilin iškeliavusio trenerio G. Kazovskio premijavimo už Pekine pasiektą Mindaugo Mizgaičio rezultatą klausimo. Buvo konstatuota, kad dėl tuo metu dirbusio federacijoje darbuotojo patirties stokos buvo pakoreguotas pradinis raštas, kuriame buvo nustatytos naujos premijavimo kvotos, asmenims, prisidėjusiems prie Mindaugo Mizgaičio sportinio rengimo.  Dėl šios priežasties dalis personalo, dirbusio su minėtu sportininku, įskaitant ir trenerį G. Kazovskį, liko neįvertinti. Prezidiumas vieningai sutarė, kad reiktų grįžti prie pradinio premijavimo kvotų varianto, kuris buvo nurodytas pirminiame LIF rašte ir piniginės premijos turėtų pasiekti visus jų nusipelniusiems (įskaitant ir G. Kazovskio dalį – jo turto paveldėtojams) bei nusprendė kreiptis į patį sportininką, kad būtų atstatytas teisingumas.