Šių metų gegužę Lietuvos nusipelnęs treneris Fiodoras Vladimirovas atsimins ilgainiui. Saulėtą šeštadienio popietę į laisvųjų imtynių trenerio kiemą įvairavo šventiniu kaspinu papuoštas baltos spalvos automobilis „Volvo“. Treneris ne iškart sumojo, kad tai auklėtinių dovana jo 76-ojo gimtadienio proga.

„Idėjos autorius – Tomas Kačiukevičius. Jau kurį laiką matėme, kad mūsų trenerio „audinė“ kiek pavargusi ir Tomas ėmėsi iniciatyvos, o mes pritarėm, kad gimtadienio proga reikėtų „bulką“ pakeisti į naujesnį modelį, – pasakoja treneris  Justinas Kvietelaitis. – Žinoma, kiek gaila, kad to nepadarėme pernai jubiliejaus proga, bet, manau, dėmesys vis vien nėra pavėluotas. Dabar treneris galės važinėtis saugiai ir mažiau laiko skirti automobilio remontui“.

Auklėtinių siuprizas F.Vladimirovą pribloškė.

„Vos iš koto neišvirtau, pamatęs, kad į kiemą įvažiuoja nedidelė automobilių kolona su viena juostele papuošta mašina. Žmona Liudmila pamanė, jog vestuvės pasiklydo ir ne į tą kiemą įriedėjo. Į svečius atvyko dešimt auklėtinių ir įteikė „Volvo“ raktelius. Tikrai man tai buvo netikėta, nes mano gimimo diena buvo kovo mėnesį, tik prasidėjus karantinui. Jau pamiršau apie gimtadienį. Bet auklėtiniai nepamiršo ir, atslūgus pandemijai, padovanojo nekuklią dovaną“, – džiaugiasi treneris.

F.Vladimirovas apgailestauja, kad negalėjo svečių iškilmingiau priimti. „Pavaišinau sultimis, greitai paruoštais sumuštiniais, šiek tiek pasėdėjom ir išsiskirstėm. Kai virusas aprims, tikrai pakviesiu visus pasisvečiuoti dar kartą“, – žadėjo imtynių specialistas.

Vis gyvenimą treneris vairavo automobilius su mechaninėmis greičio dėžėmis. Nauja dovana taip pat mechaninė. „Tuo pasirūpino įžvalgūs auklėtiniai, kad iš įpročio pedalų nesumaišyčiau ir bėdų neprivirčiau, – šypsosi ne vieną garsų imtynininką išugdęs treneris Fiodoras Vladimirovas. – O su senute „Audi“ teks atsisveikinti. Taip patarė auklėtiniai. Matyt, jie žino, kad vis tiek ją „krapštyčiau“, tai vos ne primygtinai pasiūlė atsikratyti. Teks parduoti“.  

Valdas Malinauskas