Vilniuje vyko tarptautinis imtynių trenerių seminaras. Į renginį užsiregistravo 80 imtynių specialistų iš 24 valstybių.

Į seminarą atvyks tarptautinės imtynių federacijos (FILA) prezidentas Raphaelas Martinettis. Garbus svečias ne tik pasveikino renginio dalyvius, bet ir įteikė apdovanojimą geriausiam 2012 m. pasaulio imtynių treneriui Abdollahui Chamangoli iš Irano.

Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Darius Čepauskas neabejoja tokio pobūdžio renginio nauda. „Trenerių seminarus tarptautinė imtynių federacija FILA organizuoja reguliariai kiekvienais metais. Jų tikslas trenerių kvalifikacijos kėlimas, apsikeitimas patirtimi, trenerių darbo naujovėmis. Nors imtynininkai ir iškovojo šiemet 8 medalius oficialiose varžybose, įskaitant ir Olimpines žaidynes, tai nereiškia, kad mūsų treneriai visažiniai. Sporte, kaip ir aukštosiose technologijose, jeigu nori būti tarp pirmaujančių – turi nuolatos tobulėti. Priešingu atveju labai greitai busi paguldytas ant menčių. Nenuostabu, kad šie kursai buvo patikėti Lietuvai. Lietuvos imtynių federacija yra sukaupusi pakankamai patirties organizuojant bei vykdant įvairaus lygio tarptautinius sporto renginius. Šie kursai kiekvienais metais vykdomi skirtingose pasaulio šalyse, siekant plėsti imtynių sporto geografija. Šiemet buvo pasirinktas Vilnius“, – teigė D.Čepauskas

Seminaras buvo suslkirstytas į dvi dalis. Iki vidurdienio paskaitas skaitė FILA prezidentas R.Martinettis (Šveicarija), FILA generalinis sekretorius M.Dussonas (Prancūzija), profesorius H.Tunnemanas ir daktaras E.Diezemannas (abu Vokietija), lektoriai D.Curbis (JAV), S.Kazarianas (Graikija), G.Tilagone (Prancūzija).

Paskaitų metų buvo diskutuojama apie imtynių vystymą bei naujų imtynių centrų formavimą, gvildenamos kovos prieš dopingą problemos, analizuojami imtynių rezultatai Londono olimpinėse žaidynėse ir pokyčiai per keturiasdešimt metų. Taip pat buvo aptariami komandų paruošimo tarptautiniams turnyrams ir elitinių imtynininkų taktinio ruošimo metodai.

Mokslinininkai ir medikai dalijosi žiniomis su treneriais susižeidimų ir odos grybelinės infekcijos atveju bei pasakojo apie metodus ir priemones, taikomas jauno imtynininko formavimui JAV.

Taip pat buvo nepamiršta ir ypač aktuali tema – jauno imtynininko dietos sudarymas ir jėgų atgavimas prieš varžybas ir varžybų dieną.

Popietinėje dalyje tituluoti treneriai – dukart olimpinis čempionas Petars Kirovas iš Bulgarijos ir šiuo metu JAV gyvenantis olimpinis čempionas serbas Momiras Petkovičius parodė, kaip praktikoje vykdoma individuali pagalba tobulinant  atleto techniką ir taktiką.

Savo patirtimi pasidalijo seminare dalyvavę Lietuvos rinktinių treneriai Mindaugas Ežerskis, Valdemaras Venckaitis ir Ruslanas Vartanovas.

Renginio dalyviams patarimų pažėrė Fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Brigita Paulienė. Kartu su gydytoja treneriai atliko pratimus, lengvinančius atletų atsistatymą po traumų.

Paskutinę seminaro dieną trenerius egzaminavo kursų vadovai.