Zrenjanine (Serbija) tęsiasi pasaulio jaunių imtynių čempionatas. Antrą graikų-romėnų imtynių turnyro dieną ant kilimo kovos dar vienas mūsų šalies „klasikas”. Svoryje iki 76 kilogramų Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis Martynas Nemsevičius pečius surems su vengru Bertalanu Pappu. Šioje kategorijoje varžysis 28 imtynininkai.

Pirmasis M.Nemsevičiaus treneris Vladimiras Audickas tikisi, kad buvęs panevėžietis seks P.Galkino pavyzdžiu ir kovos dėl vietos ant prizininkų pakylos.

„Manau, kad atėjo ir jo šansas. Šiemet Martynas puikiai kovojo turnyruose, visuomet būdavo tarp prizininkų. Jis neprastesnis už savo draugus Kristupą Šleivą, Romą Fridriką ar Paulių Galkiną. Šitie vaikinai iš to paties pragaro. Jie kartu gyvena, valgo, treniruojasi… Tai elitinė grupė. Ir ne tik Lietuvos mastu. Prieš savaitę grįžau iš Ukrainos. Tai didelė valstybė, yra daug šviesių žmonių. Vienas tokių žiniukų tapšnojo men per petį ir stebėjosi, kad tokia maža valstybė kažkada pusę Europos užkariavo. Reiškia esame karingi, galime ir mokame kovoti, turime gerus genus. Tikiuosi, kad Martynas parodys kovotojo savybes”, – svarstė V.Audickas.

Valdas Malinauskas  www.imtynes.lt