Keturių Lietuvos sporto šakų – imtynių, bokso, dziudo ir šiuolaikinės penkiakovės – atstovams Londono olimpiadoje – papildoma motyvacija. Viešbutis „AirInn Vilnius“ įsteigė 260 tūkst. litų vertės prizinį fondą ir paragino kitus šalies verslininkus prisidėti prie olimpiečių rėmimo iniciatyvos.

„AirInn Vilnius“ direktorė Lina Krištopaitytė ir keturių minėtų sporto šakų federacijų vadovai trečiadienį pasirašė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią prizinę vietą iškovoję sportininkai bus apdovanoti solidžiomis piniginėmis premijomis.

Už olimpinį auksą skirta 30 tūkst. litų, sidabrą – 20 tūkst., o bronzos medalį iškovojusiam atletui atiteks 10 tūkst. litų. „Tai bus papildoma paskata siekti aukščiausių rezultatų ir garsinti Lietuvos vardą“, – teigė L. Krištopaitytė.

Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Darius Čepauskas tikino, kad toks ilgalaikis verslo ir sporto bendradarbiavimas – sektinas pavyzdys.

„Mūsų sportinininkai nėra išlepę, imtynėse kol kas yra nedaug komercinių varžybų su dideliu prizinių fondu, todėl, kad ir 10 000 tūkstančių litų už trečią vietą Londone bus nemenka parama. Atletai tikrai suras kur juos panaudoti”, – atsakė LIF prezidentas, paklaustas ar ne per menkai atrodys įsteigti piniginiai prizai valstybinių premijų už iškovotą medalį fone.

Kalbėdamas apie graikų-romėnų imtynių atstovus Londone – Edgarą Venckaitį ir Aleksandrą Kazakevičių – jis tikino, kad federacijos prognozės aukštesnės nei lažybų kontorų. „Jei krepšininkai nepateks į pirmąjį penketuką, tai mes tai tikrai padarysime“, – tikino jis.

Po bendradarbiavimo sutarties pasirašymo Lietuvos imtynių federacijos garbės prezidentas ir 1965 metų pasaulio graikų romėnų imtynių čempionas Rimantas Bagdonas dabartiniame imtynių federacijos prezidentui įteikė Lietuvos vėliavą. „Laukiame gerų rezultatų ne tik imtynėse“, – linkėjo jis.

XXX vasaros olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 63 atletai – 24 moterys ir 39 vyrai. Jėgas jie išmėgins 14 sporto šakų.