Szombathelyje vykusiame Vengrijos “Golden Grand Prix” graikų-romėnų imtynių turnyre Mindaugas Mizgaitis iškovojo bronzos medalį.

Burtų valia lietuvis pirmame svorio kategorijos iki 130 kilogramų rate buvo laisvas ir iškart pateko į kitą etapą. Ketvirtfinaliyje Mindaugui teko grumtis su Londono olimpinių žaidynių prizininku Reza Kayaalpu iš Turkijos. Akistatoje dėl patekimo į pusfinalį turkas šventė pergalę rezultatu 3:2. Kitoje imtyje R.Kayaalpas lengvai įveikė Vengrijos imtynių veteraną Mihaly Deak-Bardosą (9:0), ir patekęs į finalą, atvėrė Mindaugui kelią kovoti dėl trečios vietos. Paguodoje M.Mizgaitis išnaudojo suteiktą galimybę, įveikė 38-rių metų vengrą M.Deak-Bardosą ir iškovojo „bronzą“. Svoryje galynėjosi 14 imtynininkų.

Dar du turnyre dalyvavę lietuviai neįveikė „kroatiško“ barjero. Jau pirmuose ratuose Edgaras Venckaitis (66 kg, 28 dalyviai) minimaliu rezultatu 0:1 pralaimėjo Dominikui Etlingeriui, o Laimutis Adomaitis (85 kg, 13 dalyvių) rezultatu 1:3 nusileido Nenadui Ziugajui.

„Visos rinktinės ruošiasi artėjančiam Europos čempionatui. Mūsiškių pasirengimas nėra prastas, tą mačiau prieš turnyrą vykusioje tarptautinėje treniruočių stovykloje Vengrijos Tata olimpinėje bazėje. Edgaras ir Adomaitis kovojo gerai. Lėmė niuansai, kuriuos arbitrai vertino vienaip, nors mano nuomonė buvo kita. Apskritai, rytinė Laimučio kova buvo pirmoji varžybų dvikova. Kroatas yra iškovojęs pasaulio ir Europos bronzą, jis nėra prastas atletas. Tiesiog Vengrijoje varžovas anksčiau pabudo, gavo minimalų pranašumą, kurį išlaikė iki susitikimo pabaigos. Riba tarp aukšto lygio imtynininkų yra labai plona. Laimiui imtyje su kroatu Fortūna jau du kartus atsuko nugarą, todėl pagal tikimybių teoriją kitą dvikovą turėtų laimėti Adomaitis“, – šypsodamasis komentavo Lietuvos rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Tarptautiniame turnyre Vengrijoje kovojo 145 imtynininkai.

Valdas Malinauskas   

Varžybų protokolai:  2014 Hungary GP 66kg   2014 Hungary GP 85kg   2014 Hungary GP 130kg