Šiaulių sporto vidurinės mokyklos bendruomenei organizuota netradicinė pamoka imtynių salėje. Iššūkį išdrįso priimti 10 mokytojų. Renginio organizatorius treneris A. Kaselis mokytojams skyrė užduotį stebėti savo mokinius ir pasistengti įvertinti tai, ką jie daro. Mokiniams taip pat skyrė užduotį, tačiau mokytojams neatskleidė, kokia ji.

Treniruotė prasidėjo bendra rikiuote, instruktažu, mokytojai pasirinko treniruočių partnerius – mokinius. Mokytojai iš jų pasimokė ne tik imtynių judesių ar apšilimo prieš varžybas technikos, bet ir nuoširdumo, kantrybės, supratingumo. Jauniesiems treneriams teko daug kartų aiškinti tą patį dalyką ir stebėti neprofesionaliai atliekamas užduotis, tačiau jie nuolat šypsojosi ir gyrė mokytojus už pažangą. Mokiniai turėjo galimybę patirti, kaip jie atrodo klasėje – taip, kaip naujokai imtynių salėje.

Po apšilimo mokytojai išbandė savo jėgas kovodami su Lietuvos čempionais, Europos vicečempione Danute Domikaityte. Pastarosios kautynės sulaukė gausių ovacijų, nes sportininkę lengvai „įveikė“ visos varžovės. Ši, trenerio teigimu, 90% palengvinta treniruotė papuošė šypsenomis mokytojų veidus. Treneris pasiūlė pailsėti ir stebėti tradicinę treniruotę. Pamatyti vaizdai privertė aikčioti iš nuostabos: mokiniai lengvai atliko akrobatinius triukus, efektingai vartėsi ir šokinėjo.

Pabaigoje visi susėdo ant imtynių kilimo į ratą, klausėsi trenerio A. Kaselio, kuris, pasirodo, puikus oratorius. Treneris negailėjo gerų žodžių mokiniams ir mokytojams, pabrėžė, kad labai svarbu gyvenime kažką veikti, domėtis ne tik savo profesija – svarbu turėti pomėgį, realizuoti save ir tuo mėgautis.

Mokytojai tikisi, kad ir kiti treneriai organizuos panašias pamokas, nes tai puiki galimybė ne tik pažinti mokinius, bet ir išplėsti akiratį.

Jūratė Plungienė