Anykščiuose vykusiame tradiciniame Vytauto Šidlausko vardo imtynių komandų turnyre nugalėtojų taurę iškovojo šeimininkų ekipos.

Septintą kartą surengtose varžybose, skirtose pirmajam klubo imtynių „Ąžuolas“ vadovui V.Šidlauskui atminti, dalyvavo keturios moterų ir keturios graikų-romėnų imtynių komandos.

„Klasikų“ turnyre pečius surėmė Vilniaus, Šiaulių, Anykščių ir jungtinės Kupiškio-Liepojos komandų atletai. Anykštėnai, kurių gretose pirmu smuiku griežė Europos jaunimo čempionato prizininkas Ramūnas Dagys, nepaliko vilčių svečiams ir užėmė pirmą vietą. Sidabro medalius iškovojo sostinės imtynininkai, trečią vietą užėmė Kupiškio-Liepojos jungtinė komanda.

Vienas turnyro sumanytojų Arvydas Krikščiūnas į varžybas pakvietė ir vaikus, ir suaugusius. „Vyriausiam dalyviui – iš Troškūnų kilusiam Giedriui Valeikai 35-eri. Su juo petys į petį grūmėsi ir komandos garbę gynė septynmetis Mangirdas Braziūnas. Tokio paties amžiaus buvo visas savo kovas laimėjęs vilnietis Jokūbas Krištolaitis. Mes norėjome, kad vaikai pasisemtų patirties iš vyresnių ir mokytųsi būti komandos nariais. Vyresniems rūpintis savo jaunaisiais draugais taip pat yra naudinga patirtis“, – apie sprendimą sudaryti komandas iš skirtingų amžiaus grupių sportininkų kalbėjo A.Krikščiūnas.

„Visuomet sveikinu iniciatyvas, rengiant įvairius sporto renginius. Visų pirma, šis turnyras neabejotinai reikalingas savo sportinį kelią pradedantiems mažiesiems imtynininkams. Šiuo atžvilgiu pasisekė anykštėnams. Na kas gi nenorėtų kovoti vienoje komandoje kartu su Ramūnu Dagiu, kuris yra pripažintas imtynių meistras? Žiūrint į sportinę pusę, pasigendu savitumo, kitais žodžiais kalbant, imtynių braižas regionuose pasidarė per daug panašus. Ateityje norėčiau, kad daugiau atsiskleistų skirtingų imtynių mokyklų braižas, su savo nestandartiniais veiksmais ir netikėtais sprendimais“, – patarimų negailėjo Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Giedrius Dambrauskas.

Moterų imtynių turnyre taip pat žibėjo „žvaigždutė“. Specialistų dėmesį kaustė Latvijos atstovės Jekaterinos Jermolonokos pasirodymas. Pernykščio Europos jaunių čempionato prizininkė iš Daugpilio laimėjo visas kovas, tačiau jos komandos draugės varžėsi ne taip sėkmingai. Anykščių pirmoji komanda, kuriai atstovavo be pralaimėjimų žengusios Rugilė Abraškevičiūtė, seserys Greta bei Rimgailė Čeponytės ir Anelė bei Vidmantė Kavaliauskaitės, iškovojo trimis pergalėmis daugiau ir užėmė pirmą vietą. Antros – viešnios iš Latvijos, o bronzos medaliais pasidabino Anykščių antroji komanda. Šįkart be pergalių liko dar viena Latvijos ekipa – Liepojos miesto rinktinė.

Varžybų organizatorius A.Krikščiūnas džiaugėsi Anykščių krašto imtynininkų ir imtynininkių pasirodymais varžybose ir vylėsi, kad kitąmet į turnyrą atvyks daugiau komandų.

Sportininkams dėmesį parodė ir pasveikino legendinis krepšininkas Seimo narys Sergejus Jovaiša, o apdovanojimus įteikė Vytauto Šidlausko našlė Audronė.

Valdas Malinauskas