Paskutinis mūsų šalies imtynininkas, dar turėjęs šansą iškovoti olimpinį bilietą, Laimutis Adomaitis (85 kg, 24 dalyviai) suklupo ketvirtfinalyje. Dvikovą pasaulio vicečempionui Robertčiui Kobliašviliui iš Gruzijos joniškietis pralaimėjo rezultatu 1:4.

Pirmoje kovoje Laimutis Adomaitis  buvo arti prarajos, tačiau per kiek daugiau nei minutę panaikino trijų taškų persvarą ir įveikė varžovą iš Indijos Ravinderį Khatrį. Likus pusantros minutes iki susitikimo pabaigos pakvipo kario svilėsiais, bet pakako Laimučio žvilgsnio į nemalonius skaičius švieslentėje po kurio jis įsibėgėjo ir nepaleido iniciatyvos iki finalinio švilpuko.

Pirmame kėlinuke L.Adomaitis surado savo taškus ir pusės minutės pertraukėlei iškeliavo pakankamai ramus.

Antroje dvikovos dalyje Laimutis buvo įspėtas, o jo gynyboje parteryje atsirado skylių. Kas vyko ant kilimo sunkiai susigaudė ir teisėjai, kurie kelis kartus peržiūrinėjo įvairius kovos epizodus. Galiausiai švieslentėje užsižiebė mano minėti skaičiai 2:5. Įjungęs aukščiausias pavaras Laimutis draskė indo gynybą, atliko pora aukštų ridenimų ir pakankamai saugiai užbaigė netikėtai sudėtinga imtynių partiją.

Susitikimo rezultatas 10:6 joniškiečio naudai.