Lenkijoje vykusiame tarptautiniame „Czarny Bor Open” moterų imtynių jaunių grupėje bronzos medalius iškovojo Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinės Gabija Dilytė (sv. kat. iki 49 kg) ir Kamilė Gaučaitė (sv.kat.iki 70kg).

G.Dilytei nesėkmingai susiklostė startas – pirmame rate ji pralaimėjo Darijai Jaczynskai, tačiau vėliau iškovojo pergales prieš Joanną Nowak ir Klaudiją Smaczynską. Visos varžovės buvo iš Lenkijos, o svoryje kovojo 8 imtynininkės.

Kamilė Gaučaitė turnyrą pradėjo dviem pergalėmis prieš lenkę Adą Adaszek ir baltarusę Janą Huštyn. Trečiajame rate pasaulio jaunių čempionato prizininkė iš Lietuvos nusileido Natalijai Jaworskai, o imtyje dėl bronzos medalio įveikė Aleksandrą Mentelską (abi iš Lenkijos). Svoryje rungėsi 16 atlečių.

„Sunku laimėti, kai nuo varžovės palaikymo sienos dreba. Labai jau norėjo žiūrovai saviškę matyti finale, todėl ir atsirado keli „oriniai“ taškai lenkaitės naudai. Rezultatą mačiau, nustekenta Jaworska po kovos su Kamile vos stovėjo ant kojų. Finale baltarusė lenkę tiesiog pažemino“, – nuoskaudos po turnyro neslėpė treneris Aivaras Kaselis.

Penktąją vietą iškovojo Vestina Danisevičiūtė (44 kg, 9 dalyvės), o Auksė Rutkauskaitė (iki 65 kg, 16 dalyvių) liko aštunta.

Tarp dešimties geriausių pateko Gabrielė Dilytė (57 kg, 7 dalyvės) ir Emilija Sudarytė (49 kg; 17 dalyvių).

Moterų imtynių turnyre kovojo 226 imtynininkės iš 18 šalių.

Valda Malinauskas