Sekmadienį Novi Sade (Serbija) baigėsi Europos imtynių čempionatas. Paskutinę jo dieną startavo du Lietuvos graikų-romėnų imtynių atstovai.

Svorio kategorijoje iki 85 kg (18 dalyvių) Julius Matuzevičius burtų valia pateko į aštuntfinalį, kur pečius surėmėm su pasaulio ir Europos prizininku bei Rio olimpinių žaidynių penktos vietos laimėtoju Viktoru Lorinczu iš Vengrijos.

Vengras nuo pat pirmų sekundžių spaudė lietuvį ir pirmaisiais dviem taškais buvo apdovanotas už aktyvumą. Dar du taškus V.Lorinczas iškovojo antrame kėlinuke, kuomet nubloškė joniškietį ant kilimo. Vengras iškovojo pergalę rezultatu 0:4.

Ketvirtfinalyje Viktoras Lorinczas tokiu pat rezultatu nugalėjo estą Eeriką Apsą, o pusfinalyje išplėšė pergalę kovojo su bulgaru Nikolajumi Bayryakovu (2:0).

Vengras pateko į finalą ir suteikė Juliui Matuzevičiui galimybę kovoti dėl trečios vietos. Deja, pirmoje paguodos imtyje 25-erių lietuvį pranoko penkiais metais vyresnis estas Eerikas Apsas (0:2).

Dažnas lietuvių treniruočių partneris iš Estijos tiksliau įgyvendino trenerių planą ir susikrovė dviejų taškų atsargą. Antro kėlinuko pabaigoje Julius įsijungė, bet veiksmuose trūko racionalumo. Taip nutinka, kuomet sportinį pyktį keičia įniršis. Serbijoje Juliui pritrūko kantrybės ir šaltesnių nervų. Likęs be pergalių J.Matuzevičius užėmė 16 vietą.

Kaunietis Mantas Kazimieras Sinkevičius svorio kategorijos iki 75 kg (22 dalyviai) aštuntfinalyje 0:11 neturėjo vilčių prieš ukrainietį Jevgeną Pyškovą. Varžovas jau pirmą įvertinimą iškovojo metimu per save išsilenkus, o tašką susitikime padėjo atlikęs panėrimą ir metimą su užžengimu. Kauniečiui debiutas Europos čempionate nepasisekė ir jis liko paskutinėje vietoje.

 

Valdas Malinauskas