Dortmunde (Vokietija) vykusį Europos jaunimo imtynių čempionatą vainikavo graikų-romėnų imtynių stiliaus atletų kovos. Lietuvai atstovavo vienintelis „klasikas“ Dmitrijus Parechelašvilis.

 Visaginietis svorio kategorijoje iki 74 kg (21 dalyvis) burtų valia išvengė kvalifikacinės kovos, o startavo aštuntfinalyje, kur per 34 sek. aiškia persvara 8:0 įveikė ispaną Adrianą Valero Lamelą.

Ketvirtfinalyje D.Parechelašvilis rezultatu 5:8 nusileido Ukrainos atstovui Elmarui Nuralijevui.

Pastarais pateko į finalą ir suteikė galimybę mūsų šalies atletui paguodos turnyre kovoti dėl trečios vietos. Pirmoje paguodos imtyje D.Parechelašvilis 2:4 pralaimėjo bulgarui Krasimirui Krumovui ir liko aštuntoje vietoje.  

Prieš metus vykusiame Europos jaunių (iki 18 m.) čempionate Dmitrijus Parechelašvilis buvo penktas. Per metus visaginietis ne tik perėjo į vyresnę amžiaus grupę, bet ir „peršoko“ per dvi svorio kategorijas – nuo 63 iki 74 kilogramų. Pasak trenerių, toks staigus svorio kitimas taip pat turi įtakos pasiruošmui, nes sunkesniame svoryje kinta imtynių specifika, prie kurios reikia priprasti bei tinkamai adaptuotis.

„Dmitrijus gerai apšilo su ispanu, tačiau tiek su Ukrainos sportininku, tiek su bulgaru jam pritrūko atidumo dvikovų pradžioje. Matėmė, kad antroje dalyje Dmitrijus gerai kvėpuoja, eina pirmyn, sušvelnino rezultatą, bet prarastų taškų neatsilošė. Varžovai užsidaro, vengia abipusių paėmimų ir sugeba išsaugoti įgytą pranašumą. Nepaisant pralaimėjimų, pamatėme, kad Dmitrijus gali visas šešias minutes išlaikyti aukštą tempą. Tai yra svarbu šiuolaikinėse imtynėse. Į klaidas dvikovų debiute atsižvelgsime ir jas taisysime“, – kalbėjo treneris Olegas Antoščenkovas.

Dabar mūsų imtynininkai ruošiasi kitiems svarbiems startams. Mėnesio pabaigoje, liepos 24–30 dienomis,  Sarajeve (Bosnija ir Herzegovina) vyks Europos jaunių (iki 18 metų) čempionatas, o rugpjūčio 1-6 dienomis pajėgiausi šalies jaunimo (iki 20 metų) amžiaus imtynininkai varžysis pasaulio čempionate Tamperėje (Suomija).

Valdas Malinauskas