Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salėje vyko Lietuvos laisvųjų imtynių mokinių–jaunių pirmenybės. Sportininkai, gimę 2002-2005 metai, rungėsi 11-oje svorio kategorijų.

Varžybų atidarymo metu tylos minute buvo pagerbtas amžinybėn išėjęs Kauno miesto laisvųjų imtynių treneris Laimutis Račys. Kadangi varžybų diena sutapo su laidotuvėmis, o treneriai ir teisėjai negalėjo į paskutinę kelionę palydėti šio trenerio, tai varžybas buvo skirtos iškilaus imtynių puoselėtojo garbei.

  Varžybos ne tik asmeninės, bet ir komandinės.

Komandų įskaitoje pirmąją vietą laimėjo Kelmės jaunieji sportininkai,. Jų sąskaitoje keturi čempionai ir eilė prizininkų (tren. S. Jurčys ir N. Peleckis).

Tris nugalėtojus išugdė Vilkaviškio treneriai Mindaugas ir Jonas Jurkynai bei Vaida Puidaitė. Vilkaviškiečių komanda iškovojo antrą vietą.

Trečiosios vietos taurę laimėjo Klaipėdos jaunieji imtynininkai. Jų sąskaitoje vienas pirmenybių nugalėtojas ir dešimt prizininkų.

Keturiose svorio kategorijose aukso medalius iškovoję atletai visus savo varžovus įveikė „sausai“. Pirmenybėse nei vieno taško neprarado vilkaviškietis Mantas Pikūnas (41 kg), kaunietis Ignas Dambrauskas (71 kg, tren. Arūnas Paplauskas), Lukas Gelažius (80 kg, tren. Justinas Kvietelaitis) iš Radviliškio ir Vilius Mikalauskas iš Kelmės (92 kg, tren. Saulius Jurčys ir Nerijus Peleckis).

Svorio kategorijos iki 48 kg finale žiūrovai stebėjo savotišką derbį – lemiamoje imtyje grūmėsi vilkaviškiečiai Karolis Grigelaitis ir Ernestas Labašauskas. Jau ne pirmą kartą sportininkai sprendžia ginčą finale, o šįsyk nugalėjo metais vyresnis Karolis.

Įdomi finalinė kova vyko svoryje iki 65 kg. Susitiko 2018 m. Lietuvos laisvųjų imtynių jaunimo čempionas Arnas Okunis iš Vilkaviškio ir kelmiškis, daugkartinis įvairaus rango varžybų nugalėtojas ir prizininkas Karolis Žiauberis. Iki finalo abu sportininkai buvo taupūs, nedalino taškų priešininkams. Finalinę imtį rezultatu 6:3 laimėjo K. Žiauberis.

Specialistai taip pat atkreipė dėmesį į Lietuvos laisvųjų imtynių mokinių – jaunių pirmenybių nugalėtojų titulus iškovojusius Doma Ližaitį (45 kg; Vilkaviškis, tren. Jonas ir Mindaugas Jurkynai), Igną Grigalaitį (51 kg; Kelmė, tren. Saulius Jurčys ir Nerijus Peleckis), Ronaldą Čiužinovą (55 kg; Vilnius, tren. Viačeslav Fiodorov), Rolandą Dumskį (60 kg; Kelmė, tren. Saulius Jurčys ir Nerijus Peleckis), ir klaipėdietį sunkiasvorį Ernestą Meniailovą (tren. Oleg Voitechovskij).

Pirmenybėse kovojo 98 „laisvūnai“.

Varžybų vyr. teisėjas Jonas Kemzura