Saulėtą šeštadienį į Šiaulius sugūžėjo graikų-romėnų imtynių atletai. Sportininkai kovojo dėl medalių ir pergalės komandinėje įskaitoje.


Pavasarį vyko to paties amžiaus jaunučių pirmenybės. Apginti pavasarinius nuopelnus pavyko tik keturiems sportininkams: Domui Krikščiūnui (32 kg, Anykščių rajonas, tr. Arvydas Krikščiūnas), Kristupui Šleivai (42 kg, LOSC, tr. Olegas Antoščenkovas, Vladimiras Audickas), Gyčiui Sabučiui (59 kg, Vilnius LOSC – Tauragės rajonas, treneriai Olegas Antoščenkovas ir Jonas Sabutis) ir visaginiečiui Romui Fridrikui ( 85 kg).  Trenerio Vitalijaus Nagovicino auklėtinis pateko į pajėgiausių dešimtuką šių metų Europos jaunių pirmenybėse. Tai juos galima drąsiai pagirt už stabilumą Lietuvos padangėje.
Jei pavasario varžybose Klaipėdos miesto sportininkai liko be aukso, tai dabar jie turi 3 nugalėtojus. Uostamiesčio atletai tapo realiais pretendentais į pirmą komandinę vietą. Broliai Justas ir Paulius Galkinai, savo komandos lyderiai, kovojo gana užtikrintai – abu iškovojo „auksą“. Artūro Ševelkovo auklėtiniai gana gerai imtyniauja „kryžminėje“ padėtyje, atlieka metimus išsilenkus, gerai ridena parteryje. Justas šiais metais laimėjo ir šalies jaunių čempionatą, tai dabar jam nesudėtinga buvo įveikt varžovus. Paulius jau pirmoje kovoje susitiko su šių metų Lietuvos jaunių ir jaunučių čempionu  Andriumi Jurevičiumi iš Vilniaus. Sudėtingą dvikovą per 3 kėlinius laimėjo klaipėdietis. Klaipėdos sportininkai gana aktyviai dalyvavo jaunių ir jaunimo tarptautinėje mokomojoje treniruočių stovykloje liepos mėnesį, kur pasisėmė daug patirties. Neabejotinai tai atsiliepė jų sportiniuose rezultatuose.

Gytis Sabutis antroje kovoje susitiko su pagrindiniu savo varžovu Brendonu Kuodžiu (LOSC – Anykščių rajonas, tr. Olegas Antoščenkovas, Arvydas Krikščiūnas). Jei zoninėse varžybose Gytis laimėjo kovą tik lemiamo kėlinio paskutinėm sekundėm, tai dabar varžovą paguldė ant menčių jau susitikimo debiute.

Kristupas Šleiva užtikrintai „apžaidė“ pagrindinį varžovą Joną Paulauską (Kaunas, tr. Saulius Liaugminas) pirmam kėlinyje. Kristupas žaibiškas panėrė į liemenį, atliko ridenimus ir nesunkiai laimėjo pirmą kėlinuką. Antrame kėlinuke varžovas buvo paguldytas ant menčių.

Romas Fridrikas (Visaginas, treneris Vitalijus Nagovicinas) išnaudojo Mariaus Knystauto (Klaipėda, tr. Artūras Ševelkovas) klaidą stovėsenoje ir nugalėjo varžovą anksčiau laiko.

Turnyro nugalėtoju tapo Remigijus Zablockis (Joniškio r., tr. Rytis Keršys). Svorio kategorijoje iki 73 kg dalyvavo ir du Lietuvos jaunučių pirmenybių nugalėtojai Mantas Kairys (Pagėgių savivaldybė, tr. Zenonas Komskis) ir Deivydas Ramoška (Anykščių rajonas, tr. Arvydas Krikščiūnas) neišgąsdino Remigijaus. Finale buvo efektyviai įveiktas ir Tauras Liaugminas (Kaunas, tr. Saulius Liaugminas).

Varžybos, kuriose dalyvavo 129 imtynininkai, vyko šventinėje aplinkoje. Jos buvo gerai organizuotos, o nepriekaištingas teisėjavimas – pirmenybių vyriausiojo teisėjo anykštėno Jono Pajarsko nuopelnas.

Lietuvos nusipelnęs treneris Vladimiras Audickas