Vroclave (Lenkija) vykusiame tarptautiniame graikų-romėnų imtynių jaunučių turnyre aukso medalį iškovojo Domas Krikščiūnas. Anykštėnas, aplenkęs 21 dalyvį, triumfavo svoryje iki 35 kilogramų.

„Nugalėtojo vardas tokiose varžybose mums, treneriams, ilgai glosto savigarbą. Tai tikrai prestižinis turnyras, į kurį lenkai nepagailėjo investuoti krūvą pinigų. Vien pažiūrėjus į prizus ne vienam vaikui susisuko galva. Naujutėliai kompiuteriai, DVD grotuvai ir prabangūs mobilieji telefonai kaitino jaunuolių kraują, atletai grūmėsi kaip už Tėvynę. Domas Krikščiūnas kovojo stabiliai, nepasidavė priešininkų provokacijoms, vykdė trenerių nurodymus ir atakavo stovėsenoje bei puikiai atliko ridenimus parteryje. Jaunuolis pelnytai tapo nugalėtoju. Metų pabaiga anykštėnui susiklostė gana sėkmingai. Domas be šių varžybų iškovojo nugalėtojų titulus varžybose Frankfurte, Varšuvoje, Olštyne ir Panevėžyje. Beje, šiais metais Lietuvoje D.Krikščiūnas nėra pralaimėjęs nė vienų varžybų.  Jo pasiekimai neliko nepastebėti – Anykščių rajono savivaldybė atletui įsteigė prizą kaip perspektyviam rajono sportininkui, garsinančiam Anykščių kraštą“, – pasakoja treneris Saulius Liaugminas.

Antras vietas užėmė joniškietis Darius Gudmonas (47 kg, 24 dal.) ir šiaulietis Airidas Danusevičius (59 kg, 21 dal.). Airidas galėjo grįžt namo su telefonu Smartfon Samsung Galaxy. Trenerių štabas jam patyliukais pranašavo pirmą vietą, bet Airidas pirmame kėlinyje praleido suktuką ir ridenimą. Antrame lietuvis drąsiai ėjo į priešininko korpusą, privertė varžovą pastovėt pavojingoje padėtyje  „ant tilto“. Trečiame kėlinuke Airidas suklydo taktiškai – laukė kontratakos ir kovos parteryje, neaštrino padėties stovėsenoje. Deja, parteryje Airido mėginimai iškovoti bent tašką buvo bevaisiai. Sidabras…

Bronzos medalius iškovojo kaunietis Jonas Paulauskas (47 kg, 32 dal.), Donatas Gudmonas (53 kg, 38 dal) iš Joniškio ir klaipėdietis Valentas Rudys (85 kg, 13 dal.). Čia galima pažymėt Donatą. Jis gausiausioje svorio kategorijoje atlaikė šešių lenkų puolimą – visus užtikrintai nuvertė nuo kojų į parterį, o kai kuriuos iš jų ir ant menčių paguldė. Jaunuolis, kaip ir jo brolis Darius, nebijo aštrint padėties „kilpoje“, kurioje jis jaučiasi puikiai. Iš šios padėties broliai atlieka metimus per dubenį, panerimus, nuvertimus, metimus išsilenkus… Parteryje varžovai prisibijo Gudmonų sukamų „lempučių“.

„Varžybos vyko išties iškilmingai. Ant penkių patiestų kilimų kovojo 198 imtynininkai. Sportininkų veiksmus vertino solidūs, kaip ir dera rimtoms varžyboms kostiumuoti arbitrai. Finalinė turnyro dalis skendo neono ir lazerių šviesose, ant stalų vos tilpo sukrauti prizai. Tokiame imtynių šou mūsų vaikams dar neteko dalyvauti. Jie kupini emocijų“, – tvirtino treneris Saulius Liaugminas.

Be lietuvių turnyre kovojo sportininkai iš Kroatijos ir 35 Lenkijos klubų.

Vladimiras Audickas