Trakai svetingi imtynininkams – būtent senoji Lietuvos sostinė pasitiko jaunuosius atletus, kurie atvyko galynėtis dėl “Mizgaičio taurės“ imtynių turnyro apdovanojimų. Sausio speigas neatšaldė beveik penkiasdešimties jaunųjų sportininkų noro grumtis dėl vis daugiau populiarėjančių varžybų trofėjų. Ketvirtą kartą vykdomo turnyro organizatoriai dar labiau pakurstė ugnį – vienas pagrindinių renginio Trakuose sumanytojų Algis Šeščila nemenkai prisidėjo prie to, kad pajėgiausi imtynininkai į namus sugrįžtų su ženkliai pastorėjusiomis piniginėmis.

 „Man imtynės įaugusios į kraują. Turiu aibę darbų, tačiau trauka imtynėms nuolatos nugali“, – paklaustas, kodėl apsiėmė pasirūpinti apdovanojimais, apgyvendinti ir suteikti nakvynę varžybų dalyviams, atsakė A.Šeščila.  

Daivos Liubomirskaitės nuotraukos

Algį kartu su žmona, įmonės „Decoevents“ direktore Asta, nudžiugino ne tik dalyvių gausa, bet ir Trakų rajono valdžios dėmesys. Turnyro kovas įdėmiai stebėjo savivaldybės administracijos direktorė Asta Kandratavičienė, seniūnas Kęstutis Vilkauskas bei Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Antanas Kazlauskas. „Man imtynės buvo bendrinis žodis. Varžybos atskleidė šios sporto šakos grožį, specialistai papasakojo imtynių subtilumus. Renginys gražus ir prasmingas“, –  teigė imtynių varžybas stebėjusi A.Kandratavičienė.

            „Varžybų sistema pritaikyta jauniesiems sunkiasvoriams atletams. Mums reikalingi galingi vyrai. Turėti aukštos klasės imtynininką sunkiasvorį – šalies prestižo reikalas. Pažiūrėkite, paskutinė diena visuose turnyruose yra skirta sunkiasvoriams. Tai savotiškas „desertas“ varžybas stebintiems žiūrovams. O mūsų jaunimui pavyzdys – Mindaugas Mizgaitis. Jie turi į ką lygiuotis“, – pasakoja treneris Vladimiras Audickas.

„Toks turnyro populiarumas nuoširdžiai nustebino. Šis turnyras yra savotiška dovana mano tėvui Valentinui, kurias švenčia savo gimtadienį“, – džiaugėsi olimpinių žaidynių prizininkas Mindaugas Mizgaitis.

            Varžybose kovos vyko keturiose svorio kategorijose. Turnyro nugalėtojais tapo svečias iš Latvijos Marekas Krauklis (2001-2002 gimimo metų; +60 kg), joniškietis Šarūnas Gulbinas (1999-2000 gimimo metų; +70 kg), Valentinas Rudys iš Klaipėdos (1997-1998 gimimo metų, +80 kg) ir Visagino savivaldybės atstovas Romas Fridrikas (1995-1996 gimimo metų, +85 kg).

A.Ševelkovo nuotraukos

            Ketvirtąjame „Mizgaičio taurės“ graikų-romėnų imtynių turnyre dalyvavo sportininkai iš Latvijos, Baltarusijos ir Lietuvos. Svečiams savo sugebėjimus rodė šokio grupės YZY merginos.

Valdas Malinauskas

www.imtynes.lt