Luckenwalde (Vokietija) vyko tarptautinis laisvųjų imtynių jaunių turnyras „Brandenburgo taurei“ laimėti.

Iš šešių varžybose dalyvavusių lietuvių sėkmingiausiai kovojo Andrius Žekas.   Trenerio Valdo Grišiaus auklėtinis svorio kategorijoje iki 50 kg iškovojo sidabro medalį. Raseiniškis pirmose imtyse vienodu rezultu (1:0/1:0) įveikė du vokiečius – Europos imtynių jaunių čempionato prizininką Romaną Walterį ir Aleksandrą Rollį. Pusfinalyje Andrius palaužė austro Anjino Šedlerio (1:0/1:0) pasipriešinimą. Lemiamame susitikime Andrius pralaimėjo Europos čempionato bronzos medalio laimėtojui Davidui Wolnui (6:0/4:0) iš Vokietijos. Svoryje kovojo 19 atletų.

Svoryje iki 54 kg trečią vietą laimėjo vilkaviškietis Tomas Baracevičius (17 dalyvių). Startiniame susitikime trenerio Jono Jurkyno auklėtinis burtų valia pečius surėmė su pajėgiausiu Vokietijos atletu Andreasu Walteriu. Pirmas kelinys baigėse be rezultato. Burtų metu Fortūna nusišypsojo vokiečiui, kuris savo šimtaprocentinį šansą išnaudojo per pratęsimą ir iškovojo vieną balą. Antrajame kėlinyje Tomas išplėšė tašką ir jau atrodė, kad viskas spręsis trečiame kėlinyje. Tačiau vokietis galvojo kitaip.Vilkaviškietis pavėlavo sureaguoti į Walterio klaidinantį judesį ir prarado sunkiai iškovotą pranašumą. Vokietis laimėjo rezultatu 0:1/1:1. Paguodos kovoje Tomas Baracevičius lengvai įveikė prancūzą Valentiną Sanfratelo (6:0/3:0) ir kovoje dėl trečios vietos palaužė komandos draugą Karolį Buslį (3-0).

Vokietis kitoje kovoje dėl išėjimo į finalą susitiko su kauniečiu Karoliu Busliu. Trenerio Arūno Paplausko auklėtinis pralaimėjo įtemptoje imtyje rezultatu 3:4/4:0/5:11. Karolis Buslys iškovojo dar dvi pergales prieš Vokietijos sportininkus ir liko penktas.

Artiomas Auga (58 kg; 24 dalyviai) įveikė suomį Eero Sillanpaą (3:0/1:0), lenką Kamilą Stawinogą (0:1/1:0/1:0) ir prancūzą Oliverį Gobatševą (4:0/7:0). Imtyje dėl išėjimo į finalą Artiomas pralaimėjo Prancūzijos atstovui Ilmanui Muhtarovui (3:1/1:0). Kovoje dėl bronzos medalio A.Auga pralaimėjo Simonui Hjutneriui (2:0/4:0) iš Vokietijos.

Vilkaviškietis Laurynas Damidavičius (76 kg; 16 dalyvių) pirmą kovą pralaimėjo pajėgiam vokiečiui Tomui Pasovui (0:5/5:3/0:6) ir užėmė dešimtą vietą.

Svoryje iki 85 kg šiaulietis Modestas Jokubauskas (treneris Renatas Dijokas) pirmoje imtyje ant menčių paguldo bulgarą Mechmedą Tenerovą, bet vėliau pralaimėjo šveicarui Jurgui Huteriui (1:0/1:0) bei suomiui Heino Jere (1:0/6:0) ir užėmė penktą vietą.

Vilius Povilaitis iš Kelmės (42 kg; treneris Nerijus Pileckis) pralaimėjo pirmą kovą vokiečiui Timui Osvaldui (0:4/0:6) ir iškrito iš turnyro.

Varžybose dalyvavo 174 sportininkai  iš 12 šalių.

 

Treneris Jonas Jurkynas