Tapoje (Estija) vyko tarptautinis graikų–romėnų imtynių turnyras. Varžybose sportininkai kovojo suaugusių ir jaunių amžiaus grupėse. Lietuvai atstovavo imtynininkai iš Vilniaus ir Joniškio.

Jaunių turnyro nugalėtojų titulus užsitikrino joniškietis Lukas Degimas ir Tomas Gumuliauskas iš Vilniaus.

Lukas Degimas (69 kg) treniruojasi tik dvejus metus, tačiau sparčiai tobulėja ir kiekvienose varžybose daro mažiau klaidų.

Tomas Gumuliauskas (100 kg) kovojo užtikrintai savo varžovams nepaliko nei menkiausių vilčių.

Gerai grūmėsi Deividas Gudmonas (76 kg). Burtai lėmė, kad  pirmoje imtyje joniškietis ritosi su treniruočių partneriu Pauliumi Gestautu. Labiau patyręs Deividas įveikė Paulių ir kitoje kovoje dėl patekimo į finalą susitiko su buvusiu joniškiečiu šalies jaunių čempionu Remigijum Zablockiu. Nors Remigijus laimėjo pirmąjį kėlinuką, antrame pranašesnis buvo Deividas. Tik prasidėjus trečiam kėlinukui,  Deividas permetė varžovą per nugarą ir paguldė jį ant menčių. Vis tik finale joniškietis taškais pralaimėjo Europos jaunių čempionato dalyviui Lauri Leieriui iš Estijos.

Bronzos medalius iškovojo joniškiečiai Karolis Pociūnas (42 kg) ir Mantas Laskovas (46 kg) bei vilniečiai Remigijus Zablockis (76 kg) ir Olegas Pirahovas (85 kg).

Suaugusiųjų turnyre varžėsi Benas Keršys (84 kg). Jis lengvai įveikė latvį, bet sekančioje kovoje taškais pralaimėjo Estijos čempionui Erki Allakui ir tarp 14 dalyvių liko septintas.

Tarptautiniame turnyre kovojo 110 imtynininkų iš Estijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos ir Suomijos.

Rytis Keršys