Panevėžyje vyko Lietuvos imtynių atviras čempionatas. Kovos vyko dviejuose grupėse. Pirmoje grupėje varžėsi ir dėl Lietuvos čempionato nugalėtojų titulų kovojo tik mūsų šalies atletės. Antrame pogrupyje grūmėsi imtynininkės, atvykusios iš Ukrainos, Latvijos ir Lenkijos. Vėliau dėl atvirojo šalies pirmenybių medalių kovojo abiejų pogrupių dvi pirmąsias vietas užėmusios atletės.

Moterų imtynių turnyre net penkiose svorio kategorijose iš šešių nugalėjo Šiaulių sporto mokyklos „Atžalynas“ ir Vijolių sportinių klasių auklėtinės.

Lietuvos imtynių čempionėmis tapo Danutė Domikaitytė (72 kg), Giedrė Blekaitytė (67kg), Aistė Balčiūnaitė (63 kg), Indrė Bubelytė (59 kg), Deimantė Butavičiūtė (55 kg), Justina Labakojienė (51 kg; Anykščiai).

„Manau, kad eksperimentas vykdyti šalies atvirą čempionatą pasiteisino. Žiūrovai išvydo daug intriguojančių kovų. Merginos turėjo daugiau galimybių pasigalynėti, panos pamatė tikrai aukšto lygio sportinininkių iš kurių yra ko pasimokyti. Mūsiškėms rimtą konkurenciją sudarė ukrainietės pasaulio jaunimo čempionato prizininkė Oksana Herhel, Universiados bronzos medalio laimėtoja Svetlana Ryžykova, Olga Šnaider, Europos čempionato penktos vietos laimėtoja latvė Karolina Tjapko“, – kalbėjo rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Trenris Andrius Stočkus pasidžiaugė prasiplėtusia moterų imtynių geografija. „Jau šiemet sulaukėme merginų iš tokių miestelių kaip Kupiškis ir Pagėgiai. Nors mažais žingsneliais, nedrąsiai, bet vis dėlto moterys skinasi kelią į imtynių pasaulį“, – džiaugiasi šiuo metu mokslinį darbą rengiantis treneris.

Kaip ir buvo prognozuota, šalies atvirame čempionate pirmu numeriu griežė ukrainietės. Viešnios iškovojo tris aukso medalius. Vieną auksinį apdovanojimą į namus išsivežė Latvijos atletė. Iš mūsiškių nugalėjo Europos jaunių čempionato prizininkė Danutė Domikaitytė (72 kg) ir Indrė Bubelytė (59 kg).

„Kaip tiesiogiai atsakingas už šios sporto šakos plėtrą, esu patenkintas atviruoju čempionatu. Vedančioms sportininkėms tai dar vienas savęs įvertinimo momentas, žiūrovams ir sirgaliams daug įdomesnis formatas. Na, o jaunoms ir perspektyvioms komandoms, tokioms kaip Kupiškio, palinkėčiau daugiau tokių trenerių entuziastų, kaip Arvydas Krikščiūnas. Treneris labai išgyvena dėl sportininkių pergalių ir nesėkmių. Patikėkite, ne taip lengva pradėjus nuo nulio, surinkti trisdešimties atlečių grupę.“, – savo kolegos pasiekimais džiaugiasi A.Kaselis.

Tuo tarpu A.Stočkus negailėjo padėkos žodžių federacijai už pagalbą sprendžiant užsienio komandų viešnagės klausimus.

Po čempionato abu treneriai vylėsi, kad kitąmet pagrindinė imtynininkų šventė galėtų atkeliauti į Šiaulius. „Imtynės Saulės mieste turi gilias tradicijas. Kalbėsiu su miesto sporto vadovais. Manau, kad jau subrendo laikas šiauliečiams parodyti aukšto lygio šalies imtynių čempionatą. Tikiuosi, kad pavyks įtikinti. Jei gautume pritarimą, tikrai ženkliai darbais prisidėtume prie čempionato organizavimo“, – kalbėjo A.Kaselis.

Lietuvos moterų čempionate dalyvavo 39 sportinininkės.

 

www.imtynes.lt  informacija