Snine (Slovakija) vykusiame pasaulio jaunių čempionate Lietuvai atstovavo 5 laisvūnai. Pirmasis ant imtynių kilimo išėjo Kirilas Drobatas (svorio kategorija iki 58 kg). Kirilas pirmąją kovą pralaimėjo imtynininkui iš Rusijos Davidui Bajevui rezultatu 1:11. Rusijos atstovas prasiskynė kelią į finalą ir atvėrė galimybę mūsų sportininkui kovoti paguodos kovose, tačiau klaipėdietis pralaimėjo iraniečiui Amouzad Mojtaba 0:10, kuris vėliau iškovojo bronzos medalį. Šiam sportininkui tai pirmos tokio lygio varžybos. Galutis rezultatas – 19 vieta. Svoryje kovojo 26 sportininkai.

Vilkaviškietis Martynas Damidavičius svorio kategorijoje iki 69 kg pirmoje imtyje 5:4 nugalėjo japoną Nakamura Tsuyoshi. Atroji dvikova su rumunu Lucianu Mumjievu baigėsi aiškia Martyno persvara 10:0. Trečiąją kovą su šveicaru Samueliu Scherreru Martynas pralaimėjo rezultatu 1:1. Šioje kovoje nei vienas sportininkas nesugebėjo atlikti techninio veiksmo, o rezultatas atspindi, kad taškai buvo gauti po varžovų pasyvumo. Vėliau šveicaras pralaimėjo kovą dėl finalo. Pergalės atveju Martynui būtų garantuota bent jau penkta vieta. Galutinėje įskaitoje vilkaviškietis aštuntas iš 27. Martynas taip pat yra tokio lygio varžybų debiutantas.

Raseiniškis Domantas Pauliuščenko (76 kg) pirmoje imtyje savo priešininką iš Latvijos Andzansą  Reinardą nugalėjo sausu rezultatu (10:0). Antroje kovoje paskutinėmis sekundėmis išplėšė pergalę rezultatu 5:4 prieš kazachą Tagirą Akhvedhanovą. Trečioji kova  rezultatu 7:1 pralaimėta mongolui Zandanbudui. Mongolas vėliau pasiekė finalą ir atvėrė galimybę Domantui pakovoti dėl medalio, tačiau paguodos kovoje Domantas rezultatu 6:11 turėjo pripažinti iraniečio Hamedo Manafaiano pranašumą. Galutinėje įskaitoje – 9 vieta tarp 26 atletų.

Svoryje iki 85 kilogramų kovojo vilkaviškietis Laurynas Damidavičius. Laurynas pirmąją imtį rezultatu 4:7 pralaimėjo vengrui Bedeguzui  Tothui. Beje, Laurynui vengriškas barjeras antrą kartą paeiliui pakiša koja dėl aukštesnės pozicijos galutinėje klasifikacijoje. Būtent Tothui Damidavičius nusileido pusfinalyje šių metų Europos jaunių čempionate, kovoje dėl finalo. Sekančią kovą vengras pralaimėjo sportininkui iš Gruzijos ir užkirto galimybę Laurynui kovoti paguodoje. Vilkaviškietis užėmė 13 vietą iš 21. Labai apmaudu dėl šio sportininko. Likus savaitei iki čempionato Laurynas „pasigavo“ virusinę infekciją, keturias dienas pragulėjo, o atstatymui jau nebeliko laiko. Ligos padariniai buvo akivaizdūs imtyje su gerai pažįstamu varžovu. Kovoje su vengru galinga dvikovos pradžia, kuomet pirmauta 4:0, baigėsi po pusantros minutės. Galutinis rezultatas 13 vieta iš 21.

Sunkiasvoris klaipėdietis Denisas Nedaboras (100 kg)  pirmoje kovoje turėjo pripažinti indo Prakasho Ganesho pranašumą (2:8). Sekančią kovą indas pralaimėjo sportininkui iš Moldovos. Denisas užėmė 15 vietą, svoryje kovojo 21 sportininkas.

 

Treneris Jonas Jurkynas