Aldonį Blekaitį drąsiai galima vadinti imtynių talismanu. Jau beveik dvidešimt metų jis rūpinasi sklandžiu įvairių varžybų ir pravedimu. Aldonio debiutas teisėjo varžybose amplua įvyko Gruzdžiuose surengtame šalies jaunimo čempionate. Nuo to laiko Aldonis yra neatsiejama varžybų dalis, o kolegos ir treneriai Aldonį vertiną už darbštumą ir principingumą.

„Visus darbus atlieku sąžiningai. Principingas ir teisingas stengiuosi būti ne tik imtynių varžybų teisėjavime, bet ir apskritai visose gyvenimo srityse. Dirbu statybose, buvau išrinktas geriausiu Šiaulių statybininku. Manau, kad mano neigiamas požiūris į visokiausias „machinacijas“ ar vagystes, kas yra kasdienybė statybose, nepraslydo pro kolegų akis, todėl kartais pamalonina geru įvertinimu. Sąžinės jausmą man įskiepijo mama. Gyvenu su mylima ir sąžininga žmona Rasa. Stengiuos, kad mano šeimos aplinka nebūtų negatyvi, gal todėl ir sekasi darbuose“, – svarsto A.Blekaitis.

Kam tenka organizuoti varžybas, žino, kad renginio sėkmė didžiąja dalimi priklauso nuo vyriausiojo sekretoriaus sugebėjimų. O jiems lakstyti tenka kaip bėriams. Ypač šiais laikais. „Prieš 15-10 metų  varžybos vykdavo 3 dienas, tai galėdavau vaikščioti atsipūtęs. Dabar į Lietuvos čempionatus ir įvairius turnyrus suvažiuoja iki 200 dalyvių ir nugalėtojai paaiškėja per vieną dieną. Sportininkams tenka ristis po 7-8 kartus. Tempas didelis. Nėra laiko ne tik normaliai papietauti, bet ir pamiegoti. Praeitą savaitgalį atsisakiau kvietimo į buvusio LIF prezidento Andrejaus Gribojedovo pagerbimą, nes teko dirbti iki išnaktų. Juk reikia pasiruošti varžyboms. O jos (varžybos) įvaro streso. Kai ateina daug žiūrovų, valdžios žmonių, norisi, kad viskas vyktų sklandžiai“, –  pasakoja A.Blekaitis.

Nepaisant atidaus ir kruopštaus pasiruošimo varžyboms, Aldoniui nervus retkarčiais pakutena nenumatytos aplinkybės. „Prieš du metus Klaipėdoje vyko jaunimo čempionatas. Užpildžiau visas lenteles, sutvarkiau rezultatus, įrašiau į flešiuką. Namie pamačiau, kad visą kelių dienų darbą suvalgė virusas. Jaučiausi lyg atsuktuvu per galvą gavęs“, – šypsodamasis prisimena Aldonis.

Lietuvos imtynių bendruomenė sveikina Aldonį Blekaitį su gimtadieniu.