Lenkijoje vykstančiame Europos U23 čempionate J.Matuzevičiaus pirmoje svorio kategorijos iki 80 kilogramų imtyje rezultatu 3:2 įveikė azerbaidžanietį Turalą Dašdamirovą. Varžybų išvakarėse treneris Olegas Antoščenkovas pažymėjo Juliaus aštrumą atakuojant. Būtent nepaliaujamos atakos pirmame kėlinuke leido susikrauti trijų taškų persvarą. Vieną tašką teisėjai skyrė Juliui už aktyvumą, o dar su balus buvęs joniškietis uždirbo nubloškęs varžovą į parterį prie kilimo krašto. Antrame kėlinuke Julius įvykdė programą maksimum, buvo atidus, paaukojo du taškus varžovui, tačiau neišbarstė įgyto pranašumo.

Kitas Juliaus varžovas graikų-romėnų imtynių turnyre buvo Jonas Plato iš Švedijos. Sėkmės atveju J.Matuzevičiaus varžovu pusfinalyje būtų armėno Sargiso Kačariano ir baltarusio Radiko Kulijevo poros nugalėtojas.

Tačiau viltys kautis dėl išėjimo į finalą dužo ketvirtą imties su švedu J.Plato minutę. Nuo pirmų sekundžių pirmavę lietuvis, esant rezultatui 5:4, įėjo į varžovo pasiūlytą kryžminį sukibimą ir pamėgino atlikti metimą per save. Tačiau Juliaus metimui pritrūko galingumo , varžovas nukrito ant šono, spėjo racionaliai „surinkti“ savo kūną ir pridengė lietuvį. Belieka tikėtis, kad švedas nugalės armėną Sargisą Kačarianą ir suteiks Juliui šansą kovoti dėl bronzos paguodos turnyre.

Tačiau pusfinalyje  armėnas nebuvo labdaringas ir nedalino švedui taškų. Pats spurtavęs pirmame kėlinyje, Kačarianas išlaikė solidų pranašumą, laimėjo kovą ir Juliui Matuzevičiui nepasiūlė nieko kito, kaip tik ruoštis sekančioms varžyboms.

Valdas Malinauskas