Prieš pora dienų senutėje Kauno sporto halėje finišavo Lietuvos jaunių imtynių čempionatas. Varžybose jėgas išbandė net 16 Šiaulių miesto sportininkių, atstovavusių Šiaulių sporto vidurinei mokyklai ir Saulės miesto atletikos klubui (SMAK). Tai sudarė beveik pusę visų moterų imtynių turnyro dalyvių.

Svorio kategorijoje iki 43 kg pirmąją vietą iškovojo Kamilė Eimontaitė. Merginos pageidavimu papildomai buvo surengta draugiška kova su Vestina Navikaite iš Anykščių.

Laura Stanelytė buvo nenugalima svorio kategorijoje iki 46 kg ir į Saulės miestą parsivežė čempionės taurę. Tame pačiame svoryje kovojusi Kamilė Šernauskaitė pasidabino sidabro medaliu, o Emilija Sudarytė – bronzos.

Svorio kategorijoje iki 49 kg dalyvavo dvi Šiaulių sporto vidurinės mokyklos auklėtinės: Kamilė Statkutė ir Karolina Mušinskytė. Kamilė iškovojo aukso medalį bei taurę, o Karolina tapo trečios vietos laimėtoja. Sidabro medaliu pasidabino Anelė Kavaliauskaitė iš Anykščių.

Finalinėje svorio kategorijos iki 52 kg kovoje su Evelina Dūdėnaite iš Kupiškio efektingą metimą per dubenį atliko ir pirmąją vietą užsitikrino dar viena šiaulietė Viktorija Augustauskaitė. Šioje svorio kategorijoje trečiąją vietą iškovojo Ineta Dantaitė (Anykščiai).

Svorio kategorijoje iki 56 kg antroji vieta atiteto Justinai Čekavičiūtei, kuri nusileido čempionei Rimgailei Čeponytei iš Anykščių. Trečiąją vietą iškovo Gabija Čepulevičiūtė.

60 kg svorio kategorijoje įtikinamai nugalėjo sportinį kelią Kavarske pradėjusi ir pernai į Šiaulius atvykusi Auksė Rutkauskaitė. Sidabro medalis atiteko Darijai Matvejevai iš Klaipėdos. Selma Karpenko parodė kovotojos charakterį ir iškovojo trečiąją vietą.

Svorio kategorijoje iki 65 kg kovojo dvi Šiaulių sporto vidurinės mokyklos auklėtinės Kornelija Zaicevaitė ir Neringa Parutytė. Kornelija rugsėjį paliko gimtąją  Klaipėdą ir šiuo metu imtynių įgūdžius tobulina Šiauliuose. K.Zaicevaitė laimėjo tris kovas ir užėmė pirmąją vietą. Viktorija Buinauskaitė (Anykščiai) antra, o Neringa Parutytė pasidabino bronzos medaliu.

Kamilė Gaučaitė imtynių pagrindus įgijo Kaune, o šiuo metu sportinį kelią taip pat tęsia Šiauliuose. Ji gan lengvai įrodė jog yra verta Lietuvos čempionės titulo svorio kategorijoje iki 70 kg. Sidabras ir bronza iškeliavo į Anykščius – Greta Čeponytė užėmė antrą vietą, o Greta Karosaitė liko trečia. Toje pačioje svorio kategorijoje jėgas išbandė Neringa Remeikaitė, kuri pralošė pirmąją kovą Laurai Kačinauskaitei iš Kupiškio.

Šiuo metu beveik visos pajėgiausios šalies imtynininkės dalyvauja treniruočių stovykloje Visagine.

Indrė Bubelytė