Savaitgalį ant Kauno sporto halėje patiestų imtynių kilimų kovos jaunieji imtynininkai. Dėl „Kauno taurės“ kovos graikų-romėnų imtynių stiliaus atletai iš Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Čekijos, Latvijos ir Lietuvos. Jau eilę metų šiame turnyre grumiasi apie 250 imtynininkų, todėl varžybų rengėjai tikisi panašaus dalyvių skaičiaus ir šiemet.

Sportininkai kovos devyniolikoje svorio  kategorijų jaunučių, jaunių ir suaugusių amžiaus grupėse. „Suaugusius įtraukėme „dėl kvapo“, jiems skyrėm vieną apdovanojimų komplektą, tegul pešasi, – kalbėjo geros nuotaikos neprarandantis vienas šio turnyro puoselėtojų Saulius Liaugminas. – 2007 metais debiutavusiame renginyje kovojo vien vaikai.  Jie sutvirtėjo, paaugo nauja karta, todėl nusprendėme daugiau dėmesio skirti kadetams. Juolab, kad jaunių amžiaus grupei nėra daug panašių turnyrų šalyje, o kauniškis renginys tinkamu laiku, nes yra gera repeticija įvertinant rinktinės branduolį prieš pagrindinius vasarinius startus Europos ir pasaulio čempionatuose“.

S.Liaugminas pasidžiaugė, kad plečiasi į turnyrą atvykstančių šalių sąrašas. „Šiemet pirmą kartą dalyvaus Čekijos atletai. Jie kartu su kitomis komandomis pasiliks Kaune, kur tobulinsis tarptautinėje treniruočių stovykloje. Kiek apmaudu, kad nepavyko varžybų kalendoriaus suderinti su kaliningradiečiais, kurie tomis pačiomis datomis rengia varžybas pas save. Dalis pajėgių sportininkų kovos turnyruose Švedijoje ir Lenkijoje. Taisysime klaidas ir kitąmet mėginsime išvengti dubliavimo“, – pasakojo S.Liaugminas.

Paklaustas apie pajėgiausius mūsų šalies atletus ir jų galimybes būsimame turnyre, S.Liaugminas buvo lakoniškas. „Per vieną dieną žvaigždžių neprikepsime. Favoritai visi tie, kuriems prieš porą savaičių buvo keliami aukščiausi tikslai šalies jaunių čempionate. Visų pirma, tai Titas Kerševičius ir Dmitrijus Parechelašvilis (dėl šeimyninių aplinkybių D.Parechelašvilis čempionate nedalyvavo). Labai noriu pamatyti Armino Lygnugario ir Gyčio Kulevičiaus dvikovą. Na, žinoma, domina kuo kvėpuoja svečiai – baltarusius į Kauną atlydės rinktinės treneris, daugkartinis Europos čempionatų prizininkas ir pasaulio čempionato trečios vietos laimėtojas Vladimiras Kopytovas.  Lenkų imtynių mokykla taip pat verta dėmesio, o ukrainiečiams apskritai reklama nereikalinga. Rusų stovykloje gal ir nebus pirmųjų numerių, bet jų pajėgumu taip pat neabejoju. Taigi, laukia rimtos kovos“, – būsimų varžybų karštine mėgaujasi S.Liaugminas.

Varžybų programa

Kauno sporto halė

2015 m. balandžio 25 d.

10.00 – varžybų pradžia

16.00 – finalai (laikas gali keistis dėl didesnio dalyvių skaičiaus)

Valdas Malinauskas