Klaipėdoje vykusiame tarptautiniame laisvųjų imtynių turnyre „Mūsų viltys” Lietuvos atletai iškovojo du aukso medalius. Septynioliktą kartą surengto turnyro nugalėtojų titulus iškovojo klaipėdietis Vadimas Babuškinas ir pagėgiškis Mantas Adomaitis.

Vadimas Babuškinas neturėjo lygių svoryje iki 50 kilogramų (kovojo 14 imtynininkų), o jo treniruočių draugas Artiomas Novikovas užėmė trečiąją vietą svorio kategorijoje iki 76 kilogramų (varžėsi 16 imtynininkų). Abiejų prizininkų pirmasis treneris – Andrejus Iljinas. Pasak jo, šioms varžyboms minėtuosius atletus paruošti padėjo treneris Vytautas Baltuonis, o nuo šių metų rugsėjo V.Babuškinas persikėlė gyventi į Šiaulius ir pateko į trenerio Renato Dijoko globą .

Šiuo metu taip pat Šiaulių sporto gimnazijoje besimokantis Mantas Adomaitis pateisino šiemet iškovotą Europos jaunių čempionato prizininko vardą. Trenerio Renato Dijoko auklėtinis iškovojo „auksą“ svorio kategorijoje iki 85 kilogramų.

Bronzos medaliais taip pat pasidabino pagėgiškis Gvidas Jovaiša (38 kg, treneris Antanas Merkevičius) ir vilkaviškietis Lukas Krasauskas (iki 100 kg, treneris Mindaugas Jurkynas).

„Turnyras „Mūsų viltys” gyvuoja jau 17 metų ir yra itin mėgstamas bei vertinamas užsienio šalių imtynininkų. Nuoširdžiai dėkojame ir nuolatiniams rėmėjams. Tai, galima sakyti, yra vienas rimčiausių metų turnyrų Klaipėdoje. Šįkart šiame turnyre varžėsi apie dvidešimt Europos ir pasaulio čempionatų dalyvių. Kiekvienam imtynininkui – tikra garbė dalyvauti tokio lygio turnyre ir pasitikrinti savo jėgas. Tai jaunimui – neįkainojama patirtis. Malonu, kai po varžybų užsienio atletai apie turnyrą atsiliepia tik gražiai”, – džiaugėsi Lietuvos rinktinės treneris bei vienas iš šių varžybų organizatorių Sergejus Kasimovas.

Uostamiestyje, be lietuvaičių, dar kovėsi beveik 200 svečių iš Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Baltarusijos, Slovakijos, Moldavijos, Izraelio, Anglijos.

Po varžybų beveik visi turnyro dalyviai saavaitei pasiliko Klaipėdoje, kur plušėjo ir savo imtynių įgūdžius tobulino treniruočių stovykloje.

www.ve.lt    ir www.imtynes.lt  informacija