Lenkijoje vykusiame tarptautiniame laisvųjų imtynių jaunimo turnyre aukso medalius iškovojo Andrius Mažeika (74 kg) ir Domantas Pauliuščenko (84 kg).

Krasniko mieste vykusiose varžybose klaipėdietis A.Mažeika kovojo su keturiais varžovais ir visus juos nugalėjo anksčiau laiko.  Trenerio Sergejaus Kasimovo auklėtinis rezultatu 10:0 įveikė lenką Patryką Pachutą ir Alaną Amirovą iš Latvijos, 14:4 įveikė vilnietį Nikitą Gerasimovą ir ant menčių paguldė Tarasą Miskovą iš Ukrainos. N.Gerasimovas liko penktoje vietoje. Svoryje kovojo 14 imtynininkų.

Domantui Pauliuščenko daugiausiai jėgų pareikalavo dvikova su Šiaulių sporto gimnazijos mokiniu Mantu Adomaičiu. Įtemptas grumtynes trenerio Valdo Grišiaus laimėjo rezultatu 6:0.Tuo tarpu lenkus Michalą Jakubowskį (10:0) ir Filipą Rogutą (12:1) Raseinių sporto centro ir sporto klubo „Lūšis“ imtynininkas  įveikė ankščiau laiko.

Po nesėkmės imtyje su raseiniškiu Mantas Adomaitis nugalėjo tris varžovus ir iškovojo bronzos medalį. Svoryje kovojo 9 atletai.

Rinktinės treneris Segejus Kasimovas atkreipė dėmesį, kad ateityje pussunkiame svoryje galime sulaukti gerų rezultatų ir oficialiose varžybose. “Jau seniai neturėjome tokios konkurencijos tarp sunkesnių vaikinų. Dabar Lietuvoje yra penki panašaus meistriškumo jaunieji „laisvūnai“, jie tarpusavyje konkuruoja, yra motyvuoti. Be Lenkijoje dalyvavusių atletų bet kada blykstelėti gali Laurynas Damidavičius, Erikas Bizunovičius ir Mantas Kairys. Šiame svoryje kol kas lyderio pozicijos neužleidžia Domantas Pauliuščenko, bet jam ant kulnų mina Europos jaunių čempionato prizininkas Mantas Adomaitis.  Šiandien pamačiau, kad Domanto imtys yra solidesnės ir taktiškai brandesnės. Kas bus rytoj, neaišku.  Priklauso nuo abiejų sportininkų požiūrio. Kas daugiau ars treniruotėse, tas aukščiau pakils varžybose. Neabejoju, kad sveika konkurencija yra naudinga visiems atletams. Svarbu, kad jauni sportininkai neprarastų motyvacijos“, – svarstė S.Kasimovas.

Komandų įskaitoje Lietuvos rinktinė iš 24 komandų užėmė antrą vietą. Turnyro nugalėtoja tapo Ukrainos Ivano-Frankovskio ekipa, trečią vietą taip pat užėmė ukrainiečiai, tik šįkart iš Lvovo.

Valdas Malinauskas