Garsiausi Europos imtynininkai atvyko į Latvijoje startavusį žemyno čempionatą. Didžiausiose sostinės „Arena Riga“ koncertų ir sporto rūmuose grumiasi graikų-romėnų, moterų ir laisvųjų imtynių meistrai, tarp kurių virš tuzino olimpinių žaidynių, pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojų.

Žiūrovai turis retą progą mėgautis olimpinių čempionų Šarifo Šarifovo (laisvosios imtynės, Azerbaidžanas) ir Islambeko Albijevo (graikų-romėnų imtynės, Rusija) pasirodymais.

Tarp varžybų favoritų minimos „laisvūnų“ pasaulio čempionų italo Frankas Chamizo ir turko Taha Akgulo pavardės.

Ypač galingą kolektyvą subūrė Ukrainos moterų rinktinės treneriai. Šios šalies gretose net penkios pasaulio čempionės: Oksanos Herhel (60 kg), Julijos Tkač (63 kg) Aleksandra Kohut (48kg), Anna Vasilenko (58 kg) ir Alina Machynia (69 kg).

„Klasikų“ turnyre ant imtynių kilimo plušės pasaulio čempionai Frankas Staebleris iš Vokietijos, Rasulas Čiunajevas iš Azerbaidžano, ukrainietis Žanas Beleniukas, o taip pat dukart pasaulio čempionatų nugalėtojai Arturas Aleksanianas iš Armėnijos ir sunkiasvoris turkas Riza Kayalpas. Beje, A.Aleksanyanas sieks savo ketvirtojo Europos čempiono titulo, o R.Kayaalpas yra pareiškęs, kad pasiryžęs pakovoti dėl penktosios kontinentinės karūnos iš eilės. Sėkmės atveju tai būtų viena ilgiausių pergalių serijų Europos čempionatų istorijoje.

Čempionate Lietuvos spalvas gina moterų imtynių atstovės Indrė Bubelytė (63 kg) ir Danutė Domikaitytė (69 kg), „laisvūnai“ Šarūnas Jurčys (61 kg) ir Tomas Baracevičius (65 kg), bei “klasikai” Edgaras Venckaitis (66 kg), Julius Matuzevičius (80 kg), Laimutis Adomaitis (85 kg), Vilius Laurinaitis (98 kg) ir Mindaugas Mizgaitis (130 kg).