Utena – naujas imtynių centras šalyje.

Įveikęs 15 kandidatų į Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro (UVJUC) salės trenerio vietą anykštėnas Andrius Vaičiūnas neslepia, kad pagrindinis jo tikslas – imtynių sporto plėtra šiame regione. Nepaisant to, kad į naują darbovietę jam reiks važinėti beveik 100 kilometrų, Lietuvos edukologijos universiteto ketvirtakursis ryžosi didžiausiam kol kas gyvenimo iššūkiui. Iki šiol buvęs šalies imtynių čempionatų prizininkas dirbo vaikų neformalaus ugdymo pedagogu Anykščių darželyje, tačiau pamatęs konkursinį skelbimą nedvejojo.

„Man 23-ji. Pats laikas buvo kažką keisti. Konkurse nusišypsojo sėkmė. Jau po pirmųjų pokalbių su UVJUC pavaduotoja Romualda Beresnevičiene pajutau visapusišką palaikymą. Ponia Romualda suprato, kad man salės trenerio veiklos bus per mažai, todėl pasiūlė papildomai surinkti vaikus dar ir į imtynių būrelį Vyturio progimnazijoje. Gavosi taip, kad vienu šūviu pašoviau du zuikius. Nesu vietinis, dėl to šiek tiek sunkiau surasti jaunimo, bet rankų nenuleisiu. Pasirinkau šį kelią, teks nertis iš kailio“, – optimizmu trykšta A.Vaičiūnas.

Paklaustas, ar apsimokės kaskart belstis tokį ilgą kelią iš Anykščių į Uteną, Andrius padėties nedramatizavo. „Paskaičiavau, kad liks apie 50 eurų per mėnesį, mane tas tenkina. Pradžiai privalau įrodyti, ką sugebu. Bus rezultatai, bus ir finansai. Dabar aš į šią situaciją žiūriu, kaip į galimybę realizuoti save. Nenorių jokių užsienių, noriu „kabintis“ į darbą Lietuvoje“, – savo pasirinkimą aiškino treneris.

Imtynių sportą Andrius Vaičiūnas uteniškiams pristatė miesto šventėje. Nors oras nelepino ir kartas nuo karto krapnojo lietus, Utenos šventės metu  Anykščių  jaunieji imtynininkai žiūrovus pakvietė į parodomąją graikų-romėnų bei moterų imtynių programą. Apie Lietuvos imtynininkų pasiekimus pasakojo Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Giedrius Dambrauskas.

Valdas Malinauskas