Tbilisyje tęsiasi pasaulio jaunių (iki 17 metų) imtynių čempionatas. Antrą graikų-romėnų imtynių turnyro dieną Gruzijos sostinėje kovojo visaginietis Dmitrijus Parechelašvilis (69 kg; 25 dalyviai).

Kvalifikacinėje imtyje Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis rezultatu 10:5 įveikė Lorenzo Botezą iš Rumunijos. Nors kovos debiutas Dmitrijui nenuskilo – pirmomis sekundėmis jis nuskrido iš kryžminio sukibimo ir prarado keturis taškus – vėliau visiškai perėmė iniciatyvą. Kartas  nuo karto visaginietis atiduodavo varžovui galvą ir tiksliai atakuodavo daug žemesnį rumuną. Varžovas vis prarydavo Dmitrijaus jauką – griebdavo galvą, bet D.Parechelašvilis staigiu judesiu blokšdavo rumuną ant kilimo. Po eilinio „kryžiaus“ visaginietis pridengė rumuną, kuris mentėmis kelias sekundes trynė imtynių kilimą. Teisėjai sustabdė kovą, tačiau be jokių paaiškinimų Dmitrijui skyrė tik du taškus (6:5) ir toliau leido tęsti kovą.

Antro kėlinuko pradžia sudėliojo visus taškus. Dmitrijus metimu per petį rumuną numetė ant nugaros ir beveik minutę laikė pavojingoje padėtyje, tačiau besiraizgančiam kaip ungurys L.Botezui teisėjai menčių nefiksavo. Galiausiai rumunas išsivadavo ir D.Parechelašvilio pančių, tačiau, pavargę ir išsikvėpęs, per likusią minutę Lietuvos atstovui grėsmės nesukėlė.

Pralaimėtą aštuntfinalį su gruzinu Levanu Gogua galima pavadinti nuobodžiausia dvikova. Tribūnų palaikomas gruzinas jau po kelių sekundžių buvo pamalonintas, kuomet teisėjai gan greit jam skyrė tašką už Dmitrijaus pasyvumą. Dar tašką Gogua prisidūrė, visaginiečiui užžengus už kilimo. Kėlinukas baigėsi rezultatu 0:3 (vėl įspėjimas už pasyvumą). Antroje dalyje Dmitrijus atakavo, o gruzinas nuo pirmų sekundžių aklinai užsidarė gynyboje. Rezultatas nepasikeitė ir pergalę šventė gruzinas.

Ketvirtfinalyje gruzinas analogiško nuobodumo be techninių veiksmų pasibaigusioje dvikovoje pralaimėjo  azerbaidžaniečiui Ulvu Ganizadei (3:0) ir palaidojo visaginiečio viltis kovoti dėl bronzos.

Rytoj čempionatą tęs moterų imtynių atstovės. Svorio kategorijoje iki 65 kilogramų kovos Auksė Rutkauskaitė.

Valdas Malinauskas