Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos ir Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro graikų-romėnų imtynių auklėtiniai surengė atvirą treniruotę, kurioje svečiavosi lopšelio-darželio „Vyturėlis“ darželinukai.

Vaikai susipažino ne tik su trenerio profesija, bet ir su jiems, ko gero, nauja sporto šaka – graikų-romėnų imtynėmis. Mažieji audringais aplodismentais pasitiko kiekvieną metimą, kurį jiems parodė Panevėžio imtynininkai.

Jiems buvo įdomu stebėti kaip stiprūs 13-16 metų imtynininkai atlikinėjo akrobatinius triukus ir imtynių veiksmus.

Vaikams buvo paaiškinta, kad imtynės tai nėra muštynės, tai – gimnastika, sunkioji atletika, šachmatai ir daugelis kitų sporto šakų viename ir jos nėra pavojingos.

Jauniems vaikams imtynes rekomenduoja garsus sportininkų gydytojas Edmundas Švedas. Darželinukai drąsiai lipo ant imtynių kilimo ir patys bandė pasigalynėti, drąsiausi netgi gavo galimybę permesti imtynių trenerį Marių Baranauską.

Aktyviai įsijungę į atvirą treniruotę, darželinukai darė kūlversčius, pritūpimus ar atsispaudimus.

Vaikai susipažino su imtynininkų geriausiais draugais manekenais, kuriuos jie mėto kiekvieną dieną.

Kiekvienas svečias pasitikrino savo svorį, nes imtynes lankantys jaunuoliai sveriasi kiekvieną dieną, taip yra todėl, kad varžybose jie kovoja pagal svorio kategorijas ir visada turi kontroliuoti savo svorį.

Labiausiai mažuosius domino pasigalynėjimas vienas su kitu, labiausiai savo drąsa Panevėžio imtynių salėje stebino mergaitės.

Didelę naudą gavo ne tik darželinukai, pabandę pasportuoti, bet ir patys imtynininkai, atlikę stebėtojų darbą, kad vaikai nesusižalotų bandydami vienas kitą pergriauti, jie taip pat pajuto ir trenerio darbą – vaikus mokė atlikti kūlversčius.

„Labai gražu, kad neabejinga liko ir darželio direktorė, kuri su darželio auklėtojomis stebėjo atvirą imtynių treniruotę ir leido vaikams pasijusti kaip tikroje treniruotėje.

Tikimės, kad graikų-romėnų imtynės sudomins ir daugiau žmonių, prisijungs ne tik darželiai, bet ir mokyklos, ir atves savo mokinius bent jau pasižiūrėti ir susipažinti su gražia olimpine sporto šaka. Imtynininkai visada pasirengę priimti visus norinčius susipažinti su imtynėmis“, – kalbėjo R. Sargūno ir PKKSC imtynių treneris Marius Baranauskas.

Linas Jocius, dienraštis „Sekundė“