Lydoje vyko tarptautinis jaunučių graikų-romėnų imtynių komandų turnyras.

Varžybose dalyvavo 11 komandų iš Ukrainos, Rusijos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Lietuvos ir Baltarusijos.

Pirmose kovose lietuviai rezultatu 7:3 įveikė Minsko srities komandą, o antrame rate 6:4 nugalėjo imtynininkus iš Vinicos (Ukraina).

Pusfinalyje mūsų šalies atletai pralaimėjo Lydos 1-ąjai komandai (3:7), o kovoje dėl bronzos apdovanojimų rezultatu 4:6 nusileido jauniesiems atletams iš Kostopolio (Ukraina) ir užėmė ketvirtą vietą.

„Baltarusiai puikiai surengė turnyrą, maloniai priėmė, įsteigė gražius medalius bei prabangius prizus, tačiau nepasirūpino kokybišku teisėjavimu. Apmaudu buvo žiūrėti, kuomet arbitrai maudė mūsų lyderius Roką Čepauską ir Motiejų Vyrukaitį. Nieko nepadarysi, toks jau jų mentalitetas – „traukt” saviškius yra normalus dalykas. Sakoma, kad namų sienos padeda, bet tai, ką mačiau Lydoje sunku nupasakoti. Sportinis principas buvo nuspirtas į šalį, svarbu, kad saviškis laimėtų. Kitąmet svarstysiu apie dalyvavimą šiame turnyre ir apie teisėjavimo sąlygas su organizatoriais kalbėsiu iš anksto”, – pykčio neslėpė treneris Vladimiras Audickas.

Tarptautiniame turnyre Baltarusijoje kovojo Vladimiras Lukjanovas (32 kg), Kirilas Vasilčiukas (35 kg), Rokas Čepauskas (38 kg), Lukas Miodišauskas (42 kg), Dovydas Deveikis (47 kg), Ernestas Karlo (53 kg), Sergėjus Kolodinas (59 kg), Ugnius Spaičys (66 kg), Jurijus Ščiogolevas (73 kg) ir Motiejus Vyrukaitis (85 kg).

Valdas Malinauskas