Netekome Kęstučio Raškevičiaus.

Praeito amžiaus aštuntame dešimtmetyje ant imtynių kilimo dominavęs atletas išėjo Anapilin sulaukęs vos 61-erių.

  Prieš keturiasdešimt metų lengvasvoris kaunietis diktavo madas ant imtynių kilimo ir kaskart nustumdavo nuo „auksinės“ čempionų pakylos nuolatinius varžovus V.Krutko, R.Čepanską, E.Misiūną, V.Šalnį, Z.Bertulį, G.Dambrauską ir kitus pajėgius imtynininkus.

Kęstutis buvo vienas iš nedaugelių, kuriam tapti nugalėtoju – savaime suprantamas reikalas. Pirma vieta jam buvo rezervuota. Šalies čempionu titulą jis yra iškovojęs aštuonis kartus.

„Teko ir man patirti jo jėgą. 1978-ais metais dėl komandos interesų kovojau sunkesnėje svorio kategorijoje – iki 68 kilogramų. Pirmą kėlinį laimėjau. Antroje dalyje jis atliko ridenimą, pasiėmė dar kelis savo taškus ir persvėrė rezultatą. Vėliau ne kartą susitikdavome treniruočių stovyklose. Kęstutis buvo labai fainas ir savotiškas“, –  prisiminimais apie buvusį varžovą pasidalino Gediminas Draugelis.

Apie Kęstučio Raškevičiaus pasiekimus buvo paminėta knygoje „Imtynių sportas Lietuvoje: darbai ir laimėjimai“. Autoriai išskyrė vieną neeilinį atsitikimą įvykusį Maskvoje . Apie fenomenalų rekordą, kurį Kęstutis pasiekė dalyvaudamas tarptautiniame Borodino turnyre, įvairių šalių imtynių veteranai kalba iki šiol. Tų varžybų pradžioje susidarė kurioziška teisėjavimo situacija – nuo pat pirmos kovos Kęstučiui laimėti taškais nebuvo jokių šansų, nes jam atlikus metimus taškai buvo įskaitomi … varžovui. Treneris suprato, kad jokie protestai nepadės ir, pasitaręs su auklėtiniu, priėjo vieną nuomonę – reikia žūt būt susitelkti ir varžovus guldyti ant menčių. Kito varianto prieš sukčius nebuvo. Kad ir keista, vos atsistatęs po masažų, atliktų per trumpas pertraukas tarp dvikovų, Kęstutis vieną po kito tiesė savo varžovus. Iš viso ant menčių paguldė 10 priešininkų ir iškovojo pirmą vietą.

1975-tais metai Lietuvos imtynių federacijoje atsakingo sekretoriaus pareigas ėjęs Vladas Miškinis prisimena Kęstutį kaip labai technišką ir itin veržlų imtynininką. „Be žymiojo Borodino turnyro, Kęstutis Raškevičius yra laimėjęs pirmą vietą Sovietų Sąjungos jaunių profsąjungų čempionate. Tai tikrai didelis pasiekimas, nes konkurencija tokiose varžybose nežmoniška. Kiek pamenu, tai iš Lietuvos imtynininkų be Kęstučio tik Vladimirui Krutko pavyko pasiekti tokį pat rezultatą“.

Kęstutis Raškevičius pašarvotas laidojimo namuose Vilijampolėje, Sąjungos aikštė 3. Išvežamas į Romainių kapines šeštadienį 13val.

Lietuvos imtynių federacija užjaučia Kęstučio šeimą ir artimuosius dėl ankstyvos nugalėtojo netekties.