Praeitų lapkričio 2 dieną portale www.imtynes.lt buvo pateikta informacija apie pasikeitimus, reglamentuojančius imtynių aprangą (triko).

Pakeitimai įsigaliojo nuo 2017 metų sausio 1 dienos ir yra privalomi visiems renginiams. Taip pat pabrėžiama, kad pakitimai galios visoms amžiaus grupėms.

UWW naujausiais pakeitimais suteikia galimybę marginti triko nacionalinėmis spalvomis ir raštais. Taip, UWW nuomone, bus sudaryta galimybė TV žiūrovams ir tiesiogiai arenose kovas stebintiems sirgaliams lengviau identifikuoti sportininkus. Taip pat keičiamas moteriškos imtynių aprangos modelis.

Pagrindiniai dizaino skirtumai:

  • Triko spalvinimas atitinkantis nacionalinį koloritą;
  • Šviesios ir tamsios aprangos versijos;
  • Skiriamosios raudonos ir mėlynos juostos, kurios sąlyginai skirstys imtynininkus į „raudonus“ ir „mėlynus“;
  • NAUJA! Moterų triko dizaino pasikeitimas (keičiasi rankovių ertmių išmatavimai);
  • NAUJA! UWW logotipas; NAUJA! Rėmėjų logotipai

Deja, ne visi šalies imtynių centrai į pranešimą sureagavo, todėl primenama, kad už dalyvavimą varžybose su seno pavyzdžio triko yra numatytos nuobaudos.

Naujo dizaino sukūrė UAB Biovitalis kartu su dizaineriu Jurgiu Gavėnu.

Nauja Lietuvos imtynių apranga yra aprobuota UWW ir yra vienintelė oficiali mūsų šalies imtynininkų apranga bei yra privaloma norint dalyvauti į UWW kalendorių įtrauktuose renginiuose – tarptautiniuose turnyruose, Europos ir pasaulio čempionatuose bei pasaulio taurės čempionatuose.

Lietuvos imtynių federacija primygtinai rekomenduoja iš anksto pasiruošti svarbiems startams ir pasirūpinti imtynių apranga iš anksto.

Taip pat primenama, kad aprangos gamyba nėra masinė, todėl jos pagaminimas gali užtrukti iki pusantro mėnesio nuo apmokėjimo.

Ant kiekvienos triko bus aplikuota imtynininko pavardė.

 Dėl triko gamybos kreiptis į UAB Biovitalis vadovą Domantą Vizbarą tel.: 8 652 16 454; el. paštas: vizbaras@yahoo.com ;

Ką reikia pateikti UAB Biovitalis, norint užsisakyti triko?

Triko dydį;
Sportininko pavardę;
Garantinį raštą dėl apmokėjimo.