Kauno sporto halėje vyks tradicinis imtynių puoselėtojo Adolfo Liaugmino memorialinis imtynių turnyras.

Žiūrovai turės galimybę stebėti trijų olimpinių imtynių stilių – graikų-romėnų, moterų ir laisvųjų – sportininkų dvikovas.

„Varžybos yra skirtos jaunių ir jaunimo amžiaus grupių imtynininkams, tiems atletams, kuriems, tikiuosi, teks ateity kovoti dėl olimpinių kelialapių. Šio turnyro dalyvių geografija plečiasi. Geras garsas apie turnyrą kasmet plinta vis tolyn ir tolyn, todėl šį savaitgalį į Kauną atvyks ne tik aplinkinių valstybių sportininkai, bet ir gilias imtynių tradicijas turintys skandinavai. Šiemet varžybose debiutuos Danijos „klasikai”. Kaip ir kasmet halę žadėjo užplūsti gausios mūsų šalies komandos. Lietuviai turės puikią progą galynėtis su itin pajėgiais atletais iš Ukrainos bei Baltarusijos, – kalbėjo vienas organizatorių Saulius Liaugminas.

Po Europos čempionato tarp suaugusių, kuris startuoja po savaitės Novi Sade (Serbija), ateis vasaros darbymetis jaunesniems atletams. Birželio 27 – 02 dienomis Dortmunde vyks Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionatas, o liepos 24 – 30 dienomis Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje Sarajeve dėl Europos čempionato medalių grumsis jauniai (iki 17 metų).

Rugpjūtį Tamperėje vyks pasaulio jaunimo  čempionatas, o pagrindinių varžybų maratoną vainikuos rugsėjo mėnesį Atėnuose vyksiantis pasaulio jaunių čempionatas.

„Šioms varžyboms ruošiasi pajėgiausi mūsų šalies jaunieji atletai, o varžybos Kaune yra vienas iš pasirengimo būsimiems čempionatams etapų, – kalbėjo graikų-romėnų jaunių rinktinės treneris Aleksandras Kazakevičius. – Beveik visi perspektyviausi šalies imtynininkai yra susibūrę Vilniaus, Panevėžio ir Šiaulių sporto gimnazijose, todėl Kaune bus galimybė įvertinti kandidatų į šalies rinktinę pasiruošimo lygį. Turnyre kovos pasaulio jaunių vicečempionas klaipėdietis Paulius Galkinas, pasaulio jaunių čempionato penktos vietos laimėtojas Titas Kerševičius iš Kauno, Europos jaunių čempionato penktos vietos laimėtojas visaginietis Dmitrijus Parechelašvilis, beveik visus tarptautinius turnyrus pastaruoju metu laimintis sunkiasvoris iš Panevėžio Erikas Čerepokas, marijampolietis Vilius Savickas, vilniečiai broliai Deivydas ir Edvinas Subotkevičiai, Konstantinas Kešanidis, Arminas Lygnugaris ir kiti pajėgūs atletai. Kaune svečiuosis žymiausio Ukrainos imtynių internato sportininkai iš Kostopolio ir pagrindinių Baltarusijos sporto mokyklų imtynininkai, todėl neabejotinai laukia įdomios ir nuožmios kovos“.

Varžybose galynėsi apie 300 imtynių atletų iš šešių šalių.

TARPTAUTINIO TURNYRO DATA IR VIETA

Varžybos vyks 2017 m. balandžio 29 d. Kauno Sporto Halėje adresu: Perkūno al. 5, Kaunas.

Varžybų pradžia                 – 10.00 val.

Finalinės kovos                  – 16.00 val.