Tamperėje (Suomija) finišavo pasaulio jaunimo imtynių čempionatas. Savaitgalį savo jėgas ant imtynių kilimo išmėgino graikų-romėnų imtynių atstovai.

Svorio kategorijoje iki 74 kilogramų Titas Kerševičius 1/16 finalo po efektingo metimo ant menčių paguldė vengrą Dominiką Gegeny. Deja, aštuntfinalio kova su Elmaru Nuralijevu iš Ukrainos kauniečiui susiklostė nesėkmingai – varžovas, esant lygiam rezultatui, antrajame kėlinuke prigriebė Tito sprandą ir atliko nubloškimą. Per likusį laiką Titas ėjo į priekį, rizikavo, tačiau Ukrainos atletas išlaikė persvarą ir nugalėjo rezultatu 1:6. Kitame etape Ukrainos atstovas pralaimėjo Ali Osmanui Erbajui ir Turkijos ir neištraukė lietuvio į paguodos turnyrą. Titas Kerševičius užėmė 11 vietą tarp 32 dalyvių.

Gytis Kulevičius svorio kategorijos iki 60 kilogramų kvalifikacijoje neprilygo kazachui Galymui Kabdunasarovui. Galva žemesnis varžovas įkyriai „rišo“ Gyčio rankas, kartas nuo karto priversdamas dvejais metai jaunesnį lietuvį klysti gynyboje. Kuršėniškis pralaimėjo rezultatu 0:9. Vėliau kazachą iš varžybų eliminavo vengras Krisztianas Istvanas Vanczas (4:3) ir užtrenkė Gyčiui duris į paguodą.

„Gytis akivaizdžiai tobulėja ir nesinorėtų daryti išvadų po vienos kovos. Visų pirma, reikia laiko įsivažiuoti į šią amžiaus grupę, jam dar bus du mėginimai. Antra, Gytis ne per seniausiai pradėjo rimčiau treniruotis po patirtos traumos. Dėl šios priežasties jis nevyko į Europos jaunimo čempionatą. Šiuo metu jis mokosi ir sportuoja Vilniuje, su juo dirba geriausi šalies treneriai, todėl manau, kad Gytis artimiausiu metu „išvairuos“, reikia laiko ir kantrybės“, – atleto pralaimėjimo nedramatizuoja Šiaulių rajono treneris Gediminas Jonuškis.

Valdas Malinauskas