Rugpjūčio 25-osios, popietę Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios slenkstį peržengusi pora, Greta Lebedeva ir Aleksandras Kazakevičius, iš jos išžengė kaip šeima.

Amžiną meilę prieš Dievą pora prisiekė po beveik ketverių metų draugystės. Kone visą draugystės laiką pora buvo sužadėtiniai. Žiedelį Gretai ant piršto Aleksandras užmovė praėjus vos trims mėnesiams nuo draugystės pradžios. Likus pusvalandžiui iki ceremonijos pradžios, į bažnyčią atvyko Aleksandras. Tiesa, atvykęs neskubėjo į bažnyčią, dar ilgokai laukė juodos spalvos „Mercedes“ markės automobilyje. G. Lebedeva į bažnyčia atvyko baltos spalvos „Mercedes“ automobiliu. Ji taip pat neskubėjo lipti iš automobilio ir kelias minutes lūkuriavo, kol prasidės ceremonija. Šventei diriguojantis vestuvių vedėjas Remigijus Žiogas žiniasklaidos mandagiai parašė netrikdyti jaunųjų iki ceremonijos pradžios ir su keliais pagalbininkais kruopščiai saugojo jaunųjų ramybę. Nuotaka į ceremoniją atvyko kartu su tėvais, kurie ją, laikydami už rankų, palydėjo iki pat bažnyčios durų. Iki altoriaus Gretą lydėjo tėtis.

DELFI nuotrauka

G.Lebedeva vestuvėms pasirinko dizainerės Agnės Biskytės kurtą baltą suknelę, veidą, prieš žengdama į bažnyčią, dengė baltu nuometu. Rankose spaudė baltų gėlių puokštę: dailiai surištų rožių puokštės viršų puošė keli elegantiški baltų orchidėjų žiedeliai. „Etapas buvo rimtas, ėjome to link ir eisime toliau“, – apie vestuves po ceremonijos žurnalistams kalbėjo Aleksandras. Olimpietis neslėpė, kad jau nuo ryto jautė virduje kirbantį jauduliuką. „Jau buvau pamiršęs tą jausmą, bet ryte apėmė toks jausmas, lyg man šiandien būtų varžybos, – šyptelėjo imtynininkas. – Nors kai atėjau į bažnyčią ir pamačiau savo žmoną, nusiraminau.“ Po santuokos Greta pasirinko vyro pavardę ir tapo Kazakevič. Medaus mėnesio porai dar teks palaukti. „Dabar keliausime į užsienį, tačiau medaus mėnuo bus žiemą, – pasakojo Greta. – Todėl, kad egzotiškose šalyse dabar ne sezonas.“ Vestuvių puotos vietos pora nepanoro atskleisti. „Tegul tai lieka mūsų artimųjų ratui“, – šyptelėjo Greta. Ar pora jau planuoja vaikelį? „Tai bus kitas etapas. Ar tai mergaitė, ar berniukas. Svarbu, kad būtų sveikas“, – su šypsena veide kalbėjo Aleksandras. Tradiciniais geltono aukso žiedais pasipuošę jaunieji tikino, kad dėl žiedų nekilo diskusijų – abiejų skoniai ir nuomonės sutapo. Žiedų viduje išgraviruota vestuvių data. „Kad nepamirščiau, kada vestuvių metinės“, – šmaikštavo A. Kazakevičius.

 Santuokos liudininkais tapo geriausia Gretos draugė Indrė Burlinskaitė su mylimuoju. Indrė puotai pasirinko bordo spalvos aksominę suknelę, išryškinančią visus kūno linkius. G. Lebedeva – buvusi merginų grupės „Kitokios“ narė. Jos išrinktasis Aleksandras – profesionalus imtynininkas. Mergvakarį G. Lebedeva su draugėmis atšventė Rygoje. Ispaniška aistra alsuojantis vakarėlis prasidėjo ankstyvą rytą, kai į Gretos duris pasibeldė vyrukas, nešinas gėlėmis. Gretos namuose prasidėjusi šventė netruko persikelti į Latvijos sostinę, Rygą. Ten draugių būrys plaukiojo laivu, klausėsi ispaniškos muzikos ir mėgavosi artimiausių draugių kompanija.

Kristina Pocytė DELFI Veidai žurnalistė