Graikijoje vykstančiame pasaulio jaunių imtynių čempionate galimybės užkopti ant pjedestalo neišnaudojo Ignas Bukauskas (85 kg). Norint užlipti ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio Ignui trečiadienio „paguodoje“ reikėjo nugalėti Mohammadą Ghorbanalį Nosratį iš Irano,  baltarusį Mikitą Herasiovą ir suomį Juho Matiasą Pahikaineną. Kaunietis suklupo pirmoje paguodos turnyro kovoje, kur minimaliu rezultatu 2:3 nusileido iraniečiui Mohammadui Ghorbanaliui Nosračiui.

Pirmame kėlinuke Ignas aštriomis atakomis privertė varžovą klysti ir iki pertraukos susikrovė dviejų taškų pranašumą (2:0). Antroje dalyje Kauno „Gajos“ sporto mokyklos auklėtinis „praleido liemenį“ (2:1). Vėliau visos Igno atakos buvo vienodos, kauniečio firminį nubloškimą su vienos rankos paėmimu iranietis iššifravo ir eilinėje atakoje pergudravo lietuvį (2:3). Rezultatas nepasikeitė iki finalinio teisėjo švilpuko.

Tiek vakarykštėje kovoje su turku, tiek šios dienos grumtynėse su iraniečiu Ignas ant kilimo atrodė neparasčiau už varžovus. Tačiau imtyje su turku pergalė išslydo po nesuvaldytų emocijų pliūpsnių. Šiandien kaunietį paskandino monotoniškas darbas atakoje. Ignas, matomai, nematė pamokančios Eivido Stankevičaus kovos su iraniečiu Hosseinu Ahmadu Nouri prieš dvi savaites vykusiame pasaulio čempionate Paryžiuje, kuomet po rezultatyvios atakos lietuvis, tikėdamasis pakartoti sėkmę, sumanė atlikti tą patį fintą.  Galbūt toks akibrokštas praeitų kokiam olandui ar ispanui, bet tik ne pasaulio čempionato dalyviui iš Irano, kuris skenuoja judesius ir mąsto keliais ėjimais į priekį. Panašiai nutiko Graikijoje I.Bukauskui. Puikų techninių veiksmų arsenalą įvaldęs Ignas (vakar vos sprando turkui nenusuko) I.Bukauskas Atėnuose nestandartiniu judesiu iškovojo pirmuosius taškus, tačiau vėliau neišnaudojo savo gebėjimų, nekeitė atakos krypties, vienodomis kombinacijomis mėgino, prigriebęs iraniečio ranką, nublokšti pastarąjį ant kilimo. Kuo viskas baigėsi jau žinome.

Pasaulio jaunių imtynių čempionate Ignas Bukauskas liko 16-as (28 dalyviai).

Valdas Malinauskas